(StudentTorget.no):

Som fersk student i ny by, med et nytt miljø og nye fag, er det ikke alltid like enkelt å holde på motivasjonen. 

Studentmagasinet Campus har fått ENO-redaktør og musikkanmelder Eirik Kydland til å plukke ut tre sanger du kan trekke frem når du skal lese, løpe eller ta en pils. Eller hvis du sitter alene på hybelen, for den saks skyld.

Kydland har plukket ut musikk for lesesalen så vel som dansegulvet.  

 

For lesesalen:

Prins Thomas: Prins Thomas (2010)

 


Prins Thomas.  

Dette er perfekt musikk til arbeid og lesing. Prins Thomas sin langstrakte, joggende blanding av krautrock og lurvete disco får blikket til å løpe lett over sidene. Samtidig er det en viss fare for at platen kan forvandle kollokvien til dansegulv før du vet ordet av det.

 

For løpeturen:

Young Jeezy: Let's Get It: Thug Motivation 101 (2005)

Klassisk motivasjonsrap fra sørstatene. Tidenes mestvinnende OL-utøver, svømmeren Michael Phelps, har uttalt at han pleier å trene til Young Jeezys musikk, fordi den gir ham energi og lyst til å yte det lille ekstra. Burde funke på lesesalen også.

 

For kjærlighetssorgen:

The-Dream: "Florida University" fra Love King (2010)

Denne låten handler ikke om utvekslingsprogrammet Erasmus sitt tilbud i USA, men kan komme godt med om du blir dumpet av flørten fra fadderuken. Vår alles drømmemann, Terius "The-Dream" Nash, er for øvrig velegnet komp når du legger vekk bøkene for heller å studere kjærlighetens mange mysterier.

 

Denne artikkelen ble først publisert i Campus #3 2012.

Les magasinet på nett her!


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: