Den unge jenta fra Hommelvik satset alt på musikerdrømmen og flyttet til England for å studere ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). I dag er hun en av ti finalister i årets utgave av Idol.

Martine var elev på videregående og jobbet som journalist i en avis da hun fant ut at hun skulle søke på LIPA.

– Jeg leste om et band som hadde møttes på denne skolen og som skrøt veldig av den. Jeg bestemte meg for å søke bare for å se om jeg hadde sjanse til å komme inn.

 

En døråpner til musikkverdenen

Og det hadde Martine. Først måtte hun sende inn en omfattende søknad og to sanger, for så å stille på audition. På første forsøk kom hun inn på LIPA, og drømmen ble til virkelighet.

– LIPA var en veldig fin skole og jeg elsket Liverpool. Vi hadde timer i sang, musikalteater, dans, hørelære, sangskriving, business og andre ting man må kunne for å klare seg som musiker, forteller Martine.

Hun flyttet til Liverpool rett etter videregående, og i 2009 avsluttet hun bachelorgraden i Performing Arts - Music ved LIPA.

– Det var et veldig fint opplegg, men det beste med skolen var nok alle kontaktene og alle vennene jeg fikk.

 

Da Martine kom tilbake til Norge ble det en pause fra musikken og hun måtte skaffe seg en jobb som betalte regningene. Denne tiden brukte Martine på å finne ut hvilken retning hun ønsket å ta innen musikken, samtidig som hun tok små sangoppdrag i brylluper og begravelser.

– Utenom det var det stille fra min kant, sier Martine.

Det var først gjennom Idol at Martine kom seg inn i musikkverden. Det er hun veldig glad for.

– Jeg har nå fått muligheten til å jobbe med musikk på heltid og ønsker å fortsette med dette uansett hvordan det går på Idol.

I dag bor Martine i Trondheim og jobber i Dyrebeskyttelsen og i en avis som mediekonsulent. Ellers driver hun mye med musikk og riding.

– Å være med i idol har gitt meg en ny sjanse til å holde på med musikk, det har gitt meg mye av kreativiteten tilbake og jeg har fått mer trua på at jeg kan dette, forteller hun.


 

Musikk som karrierevalg

Selv om det er en utfordrende og tøff yrkesvei Martine har valgt, er det musikk hun elsker mest og brenner sterkest for. Hun er klar for å satse på musikken, og håper på å være lengst mulig i Idol for å få vist fram flere sider av seg selv.

– Jeg drømmer om å leve av musikken, ikke bare overleve, men å kunne ha musikk som hovedfokus og drive med musikk på fulltid. Jeg vil spille inn plate og turnere rundt med band og spille så mye som mulig. Med Idol vil jeg komme så langt som mulig og jobber beinhardt for det!

 

Darren Murphy, internasjonal manager ved LIPA, forteller at studentene samarbeider tett sammen. Musikkstudenter jobber sammen med skuespillere, dansere, lydteknikere og produsenter, slik at de får et helhetlig innblikk i musikkyrkets arbeidsrutiner.

– LIPA har som hovedfokus å utvikle de ferdighetene studentene trenger for å bygge en solid karriere innen sitt felt. Samtidig utvikles studentenes erfaringer og evne til å forstå hvordan scenekunst-bransjen fungerer.

Darren Murphys tips til de som ønsker å søke om plass på LIPA, er å få så mye erfaring som mulig, å engasjere seg i sitt utvalgte felt. Og husk at praksis er viktig!

En av hovedårsakene til at Martine kom inn på studiene, var nettopp det at hun hadde opparbeidet seg mye erfaring gjennom flere år med øving og målrettet arbeid.