Er du glad i musikk, finnes det mange gode konsertlokaler rundt om i hovedstaden. På konsertscenene kan du høre og se de største og beste artistene musikkverdenen har å by på.

De store konsertscenene i Oslo

 • Valle Hovin

  Dette er den største arenaen for utendørskonserter i Oslo. Med en på kapasitet på om lag 40 000 tilskuere, er det gjerne her de ordentlig store artistene spiller i sommerhalvåret. På vinterstid brukes Valle Hovin som en skøytearena.

  Kapasitet: 40 000
  Adresse: Innspurten 1, 0663 Oslo.

 • Telenor Arena

  Telenor Arena ute på Fornebu stod ferdig i 2009 og er i dag en av de mest kjente konsertarenaene i Norge. Her spiller ofte de største artistene verden har å by på, som Foo Fighters og Justin Bieber.

  Kapasitet: Cirka 23 000
  Adresse: Widerøeveien 1, 1360 Oslo

 • Ullevaal stadion

  Selv om dette er nasjonalanlegget hva gjelder fotball i Norge og hjemmearenaen til fotballaget Vålerenga, er det ikke uvanlig at de i blant spiller opp til konserter med store artister som The Rolling Stones.

  Kapasitet: Cirka 22 000
  Adresse: Sognsveien 75A, 0855 Oslo.

 • Oslo har selvfølgelig mye mer å tilby hva gjelder musikk, og er proppet med gode konsertsteder.


  Last Train og Café Fiasco har ofte rock på menyen, mens hos Herr Nilsen og Cosmopolite kan du slappe av til toner av jazz.

 • Oslo Konserthall

  Holder til nede i Vika, og er tilholdssted for Oslo Filharmoniske Orkester. Det driftes av Oslo Kommune og ble åpnet i 1977. Her spilles kammermusikk, klassiske stykker, men også kjente artister som Nick Cave og Lou Reed har spilt der.

  Kapasitet: Cirka 2000
  Adresse: Munkedamsveien 14, 0115 Oslo

 • Sentrum Scene

  Tilhører Rockefeller Music Hall Company og er et stort flereetasjers konsertlokale som holder til nede på Arbeidersamfunnets plass. Her spilles kjente artister, men lokalet er også populært som kino for festpremierer, og det er ikke uvanlig å se kjendisene gå inn på rød løper.

  Kapasitet: Cirka 1750
  Adresse: Torggata 16, 0181 Oslo.

 • Oslo Spektrum

  Spektrum er den største innendørsarenaen for konserter i hovedstaden. Med kapasitet på rundt 10 500 mennesker, spilles det ofte opp til store konsert her med kjente artister på plakaten.

  Kapasitet: Cirka 10 000
  Adresse: Sonja Henies plass 2, 0185 Oslo.

 • Rockefeller

  Ble etablert i 1986 og drives av Rockefeller Music Hall Company, som også eier John Dee og Sentrum Scene. Lokalet holder til i Torggata Bad sine lokaler, i sentrum av hovedstaden og i kort avstand fra Youngstorget. Her er det alltid noe spennende på plakaten.


  Kapasitet: 1350
  Adresse: Torggata 16, 0181 Oslo.

De mindre konsertscenene i Oslo

 • Parkteatret

  Har de siste årene blitt en av de mest populære konsertscenene i Oslo. Skrågulvet i lokalet er perfekt for konserter, og sikrer at flesteparten ser hva som skjer på scenen når det holdes konsert.

  Kapasitet: Cirka 630
  Adresse: Olaf Ryes plass 11, 0552 Oslo.

 • Du kan lese om flere steder i utelivsguiden. Flere av Oslos utesteder benyttes også som konsertscener med jevne og ujevne mellomrom. Klikk her for å lese mer!

 • John Dee

  Lokalet er «lillebroren» til Rockefeller og holder til rett rundt hjørnet i samme bygg. John Dee fungerer som et lokale for nykommere, men også etablerte og godt kjente band. Her er det alltid god stemning.

  Kapasitet: 400
  Adresse: Torggata 16, 0181 Oslo.

 • Blå

  Holder til nede ved Akerselva og har vært en populært klubb- og konsertscene siden oppstarten i 1998. Med stort fokus på jazz, men også andre musikksjangre, er Blå stedet du går på når du ønsker et intimt konsertminne. Veldig populært å sitte i bakgården på sommerstid, med en kald halvliter og mat fra grillen.


  Kapasitet: 420
  Adresse: Brenneriveien 9c, 0182 Oslo.