Er du lei av lesesalen, kulda eller varmen, og mer sugen på gladvold og popcorn? Ta deg en tur på din nærmeste kino, da vel! Tar du turen ned til Vika, finner du Kino Victoria som har en egen restaurant. Reiser du til Bygdøy allé, finner du Gimle, som viser alt fra spillefilmer til direkteoverførte konserter og operaer.

På Ringen kino, kan du nyte en drink i baren før filmen begynner. Og skal du ha med deg smårollingene, har du familiekinoen Saga , som ligger nede ved Nationaltheatret, og Symra som ligger på Lambertseter.

 • Colosseum

  Colosseum kino ble bygget i 1928 og er verdens største THX-sertifiserte kinosal. Colosseum er  Norges premierekino og viser alle de nye filmene i den store kuppel-formede salen, som rommer hele 978 kinogåere! Kinoen har fire kinosaler.

  Adresse: Fridtjof Nansens vei 6, 0369 Oslo.

 • Ringen kino

  Denne supermoderne kinoen som åpnet i 2008, var den første i Norden som tilbød filmvisning i full HD. Kinoen fokuserer på komfort og stolene kan lenes bakover, er større og det er til og med mulig å kunne sitte i en toseter. Ringen kino har seks saler og viser det nyeste på filmplakaten. Ringen har også café, hvor du kan kjøpe enkel mat og noe å drikke.


  Adresse: Sannergata 6D, 0557 Oslo.

  •  
  •  
 • Kino er det mest brukte kulturtilbudet i Oslo. 67% av Oslo-borgere har vært på kino minst en gang det siste året, og hvor høyere utdanning du har, jo oftere går du på kino.

  - Statistisk sentralbyrå

 • Gimle kino

  Gimle kino er en tradisjonsrik kino som viser nye filmer, og direktesendte overføringer av opera og konserter. Kinoen har én sal.

  Adresse: Bygdøy Allé 39, 0265 Oslo.

 • Klingenberg kino

  Denne kinoen er fredet av Riksantikvaren og ligger ved Nationaltheatret. Her vises alltid det nyeste innen film, i én av de fire kinosalene.

  Adresse: Olav V’s gate 4, 0161 Oslo.

 • Kino Victoria

  Victoria gjenoppstod i fjor fra asken av gamle Vika Kino. Victoria Kino er en moderne kino med egen restaurant, hvor du til og med kan velge å spise middagen til filmen. Har fire saler.

  Adresse:Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo.

  •  
  •  
 • Saga kino

  Saga ligger like ved Nationaltheatret, rett over veien fra Klingenberg Kino, og er barne- og familiekinoen nummer 1 i Oslo. Har nattkino hver fredag og lørdag, og seks saler.

  Adresse:Stortingsgata 28, 0161 Oslo.


 • Symra

  Symra ligger på Lambertseter og ble restaurert og gjenåpnet i 2010. Kinoen har et stort innslag av barne- og familiefilmer, og er populært for skoleklasser på dagtid. Symra Kino har to saler.

  Adresse: Cecilie Thoresens vei 23, 1153 Oslo (Lambertseter senter).

 • Cinemateket

  På Cinemateket kan du få billige kinovisninger hvis du er medlem. Det koster cirka 200 kroner i året og du får da kinobilletter til 50 kroner. Cinemateket viser også dokumentarer og konseptuelle filmer. Og fra tid til annen har de filmfestivaler.

  Adresse: Dronningens gate 16, 0105 Oslo.

...Bare støv i lommeboka?

Rock Cinema er konsertarenaen Rockefeller sitt eget kinokonsept, og viser gratis førpremierer flere ganger i året. Meld deg på deres nyhetsbrev og få kinoinvitasjoner i deres ukentlige nyhetsbrev.

Chateu Neuf er Studentersamfundet i Oslo og har sin egen lille kinosal. Er du medlem er det gratis inngang, men det pleier ikke å koste så mye ellers. Viser klassikere med ordentlig analog filmprosjektor.

Litteraturhuset var Norges første litteraturhus og arrangerer mange ulike aktiviteter – også filmvisninger i ny og ne. Følg med på deres kalender, for å se hvilke filmvisninger de har.