Hovedstaden bugner av kulturopplevelser for enhver smak. Vi gir deg en oversikt over hva du kan finne på, når du vil gjøre andre ting enn å sitte på lesesalen.

Som student er det klart at du ikke ønsker å bruke for mye penger på å utforske byen. Heldigvis, er det mange som opererer med studentvennlige priser, eller har fri entree på spesifikke dager.

Under finner du en liste over ting du kan se og gjøre uten at det koster deg noe som helst.

 

Ting å gjøre i hovedstaden på budsjett:

1. Akershus Festning

Akershus Festning ligger sentralt til nede ved havna og rett ved Rådhusplassen.

Her kan du få en guidet tur og et innblikk i hvordan kongeriket ble styrt fra 1200-1300-tallet.

 

2. Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet holder til i samme område som Akershus festning, og gir deg et godt innblikk i Norges forsvar og våpenutvikling, fra tilbake til vikingtiden og frem til i dag.

 

3. Frognerparken

Oslo er kjent for sin flotte skulpturpark, Frognerparken, bedre kjent som Vigelandsparken.

Parken huser mer enn 200 skulpturer fra livsverket til Gustav Vigeland, og blir besøkt av mer enn én million mennesker i året. Og gjør dette til en av Norges mest populære attraksjoner.

Ta T-bane, buss eller trikk til Majorstua, og parken ligger i gåavstand derifra.


 

4. Ekebergstien

Ekebergstien er den mye omtalte skulpturparken til forretningsmannen Christian Ringnes, og ble avduket på Ekeberg i 2013.

Her står det samlet over 30 kvinneskulpturer, og stien skal utvides med over 80 ulike kunstverk innen 2015, fra kunstnere som Renoir, Per Ung og Salvador Dalí.

 

5. Tryllemuseet

Tryllemuseet er en godt bevart hemmelighet og et perfekt sted hvis du liker å trylle.

Har du en magiker i magen, eller bare liker å imponere på fest med morsomme triks? Da er dette stedet for deg!

Hver søndag klokken 14, har de et magikershow, og de selger alt du trenger av utstyr, hvis du ønsker å bli flink på å underholde. Ta frem barnet i deg og ta deg en tur!

 

6. Klosterruinene på Hovedøya

Klosterruinene på Hovedøya ligger kun en kort fergetur unna Aker Brygge, og er den mest besøkte badeøya i sommerhalvåret.

Her kan du plukke lavendel, se på gamle klosterruiner eller ta deg en dukkert i Oslofjorden.

 

7. Oslos mange parker

Når temperaturene stiger og Osloborgere kan gå i t-skjorta, trekkes mange til parkene rundt om i byen. Frognerparken ved Majorstua er populært for både turister som innbyggere, St. Hanshaugparken er et populært sted for både skatere og grillglade nordmenn, men blir fort tettpakket.

Ønsker du ikke å sitte tett i tett med alle andre i Oslo, er det anbefalt og ta en tur opp til Voldsløkka park eller den lille parken ved Vålerenga kirke.

Er det dermed varmt i været, pakk med deg grillpølser, engangsgrill og noe godt å drikke!