Festivaler er ofte forbundet med musikk, men det finnes noe for alle der ute. Om du kunne tenke deg en kulinarisk opplevelse, drømmer om å tilbringe dager med lesing av tegneserier, eller om du er en inbitt spaghetti-western-fan, finnes det festivaler for dette i løpet av året.

Kommer du på festivaler vi ikke har nevnt i oversikten, så send oss gjerne en mail på redaksjonen@studenttorget.no.

Festivaler i januar og februar

 • All Ears

  All Ears er en årlig festival med fokus på improvisert musikk. Målet med festivalen er å presentere improvisert musikk i alle ulike former.

  Når januar
  Hvor: Vulkan Arena

 • UKA på Blindern

  Arrangeres annethvert år på Blindern Studenterhjem. Beboerne på studenterhjemmet arrangerer festival med revyer, konserter og annen underholdning.

  Når februar
  Hvor: Blindern Studenthjem

 • Human rights, Human wrongs

  Dokumentar filmfestival med fokus på menneskerettigheter i verdenssamfunnet. Jobber for å skape oppmerksomhet rundt brudd på menneskerettigheter og for å engasjere mennesker både i Norge og utlandet.

  Når februar
  Hvor: Akersgata 20

 • By:Larm

  Dette er en årlig musikkfestival som holdes i hovedstaden. By:Larm er en musikkfestival- og konferanse hvor internasjonale og norske band/artister møtes for å spille. Her kan du oppdage både nye og veletablerte, større artister, spille rundt på flere arenaer i Oslo.

  Når mars
  Hvor: Flere arenaer

Festivaler i mars og april

 • Oslo internasjonale kirkemusikkfestival

  Arrangeres årlig over 10 dager i mars og holdes i hovedstadens kirker. Hovedarenaen er Oslo Domkirke og festivalen trekker til seg artister fra hele verden.

  Når mars
  Hvor: Oslo Domkirke

 • Arabiske filmdager

  Filmfestival med fokus på film fra arabisk kultur. Holdes årlig i hovedstaden, og er en del av den større Film Fra Sør festivalen som holdes årlig.

  Når april
  Hvor: Victoria Kino

 • Inferno Metal Festival

  Hver påske fylles hovedstaden opp av svartkledde «metallere» som skal nyte metallmusikk på full guffe. Festivalen trekker hvert år fans fra hele verden, og har alltid store artister på plakaten.

  Når april
  Hvor: Flere arenaer, men Rockefeller er hovedarena

 • Oslo Open

  Oslo Open er en gratis kunst- og kulturfestival i hovedstaden. I løpet av Oslo Open holdes det en rekke kulturarrangementer og besøkende kan komme gratis inn på ulike museer, teatre og mer. Festivalen ble etablert i 2000 og er et samarbeid mellom en rekke kunstinstitusjoner i Oslo.

  Når april
  Hvor: Flere steder i Oslo

 • Oslo Griegfestival

  Arrangeres av Oslo Grieg Society og en rekke samarbeidspartnere, tilbyr denne festivalen klassisk musikk på flere arenaer i hovedstaden.

  Når april
  Hvor: Flere steder i Oslo

 • UiO-festivalen

  Dette er en årlig festival til Universitetet i Oslo (UiO), som inviterer til debatter, foredrag, konserter og et flust av andre arrangementer. Her er hele byens befolkning velkommen, både store og små.

  Når april
  Hvor: UiO, Blindern

Festivaler i mai og juni

 • Oslo Middelalderfestival

  Opplev hvordan Oslo var under middelalderen. Middelalderfestivalen er en årlig festival i Oslo for både voksne og barn. Her kan du spise og drikke mat som var typisk for denne tidsalderen, se «riddere» sloss og hvordan mennesker bodde på denne tiden.

  Når mai
  Hvor: Akershusfestning

 • Musikkfest Oslo

  Bedre kjent som musikkens dag, er en gratisfestival som arrangeres den første lørdagen i juni hvert år. Både store og små artister spiller opp til feststemning blant de mange arenaene som blir satt opp rundt omkring i hovedstaden.

  Når juni (første lørdag i juni)
  Hvor: Hele Oslo

 • Oslo Comics Expo

  Festivalen inviterer til en helg stappet med tegneserier fra nye og gamle talenter, fra både inn- og utland. Møt tegneserieskaperne og få samlingen din signert hvis du er heldig.

  Når juni
  Hvor: Serieteket på Schous plass

 • Norwegian Wood

  Hvert år blir Frognerbadet omgjort til konsertarena for denne kjente musikkfestivalen. Norwegian Wood har ofte de største av de største på plakaten, som David Bowie, John Mayer og Nick Cave. For de som ikke får tak i billetter, er det ofte populært å sitte og nyte konserten fra Frognerparken.

  Når juni
  Hvor: Frognerbadet

 • OverOslo

  En som holder til oppe på Grefsenkollen. Med kjente artister som Rihanna og Big Bang, er det ikke rart at det ofte blir utsolgt lang tid i forveien.

  Når juni
  Hvor: Grefsenkollen

 • Fortellerfestivalen

  Dette er en årlig festival som viser frem norsk og internasjonal fortellerkunst. Hadde ti- årsjubileum i 2014 og har de siste årene holdt til ved Dramatikkens hus i Oslo.

  Når juni
  Hvor: Dramatikkens hus

 • Skeive dager / Oslo Pride

  Festivalen er en del av Europride, og setter fokus på lesbisk, homofile og transseksuelles rettigheter. I løpet av perioden er det konserter, foredrag og andre typer arrangementer. Skeive dager jobber for å bedre rettighetene til homofile, lesbiske og transseksuelle over hele verden. Festivalen er også kjent for deres store parade som går gjennom sentrum av hovedstaden.

  Når juni
  Hvor: Flere arenaer i Oslo

 • Sommerøya elektrnika festival

  Dette er en musikkfestival for de som liker elektroniske musikk og ønsker en festival med klubbfølelse. Festivalen har om lag 35 aktuelle artister med på plakaten hvert år, både fra inn- og utland.

  Når juni
  Hvor: Sukkerbiten, Bjørvika

Festivaler i juli og august

 • Øyafestivalen

  Øyafestivalen kan vel sies å være den største musikkfestivalene i hovedstaden. Hvert år inviterer Øya til en musikkfest uten like, med kjente og kjære artister fra hele verden. Etter en lang dag med konserter i parken, hvorfor ikke avslutte kvelden på Øyanatt? – Øyafestivalens nattklubbprogram, som holdes ved flere utesteder i Oslo til langt ut på natta. I år holdes festivalen for første gang i Tøyenparken.

  Når august
  Hvor: Festival i Tøyenparken, og Øya-natt

 • Oslo Kammermusikkfestival

  Oslo Kammermusikk Festival har holdt koken i over 25 år, og det var selve fiolinist Arve Tellefsen som var initiativtakeren til musikkfesten. Her spilles musikk med spenn tilbake fra middelalderen og frem til i dag, med velkjente musikkstykker.

  Når august
  Hvor: Akershus festning

 • Oslo jazzfestival

  Oslo Jazz Festival er et årlig arrangement som holdes hvert år mot slutten av august. Festivalen setter jazzmusikk på plakaten, med spennende artister fra inn- og utland.

  Når august
  Hvor: Den Norske Opera, Nasjonal jazzscene, Victoria og Herr Nilsen.

 • Kon-Tiki Classical Music Fest

  Kon-Tiki Classical Music Fest arrangeres av Norsk Maritimt Museum, og inviterer til sommerens kanskje fineste klassiske musikkfest i slutten av august. Få med deg sopraner, cellister og mer, i festivalen som holder sted ute på idylliske Bygdøy.

  Når Ikke bekreftet
  Hvor: Bygdøy

Festivaler i september og oktober

 • Granittrock

  Granittrock er kanskje Norges kuleste gratisfestival? Hvert år inviterer Groruddalen til musikkfest for både store og små. Festivalen arrangeres oppe ved pukkverket på Grorud, som gir et perfekt utgangspunkt for musikk.

  Når september
  Hvor: Pukkverket ved Badedammen på Grorud

 • Oslo Internasjonale Poesifestival

  Oslo Internasjonale Poesifestival (OIPF) samler noen av verdens største poeter og forfattere til å utforske et felles, poetisk språk, på tvers av land og kulturer.

  Når september
  Hvor: Litteraturhuset, Kunstnernes hus, Tronsmo bokhandel og Caféteatret

 • Ultimafestivalen

  Ultima er den største samtidsmusikkfestivalen i Norden, og foregår i lokaler over store deler av hovedstaden hvert år. Festivalen har som mål å fremme kunstnerisk egenart og gjøre musikk tilgjengelig for flest mulig.

  Når september
  Hvor: Flere arenaer

 • Matstreif

  Matstreif er Innovasjon Norge sin egen matfestival nede på Rådhusplassen. Her kan du smake og kjøpe alt som rører seg innen norsk mat, fra små til store bønder fra hele landet.

  Når september
  Hvor: Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen

 • Oslo World Music Festival

  Oslo World Music Festival var tidligere en del av Rikskonsertene, men er i dag en selvstendig stiftelse med egen festival. Presenterer musikk fra alle verdenshjørner, og ble i fjor kåret som en av de 25 beste internasjonale festivalene i verden, av musikkmagasinet Songlines.

  Når september til november
  Hvor: Forskjellige konsertlokaler i Oslo

Festivaler med ubekreftet dato

 • Folkelarm

  Folkelarm er et bransjetreff for folke- og verdensmusikk, og har blitt arrangert siden 2005. Festivalen arbeider for å fremme norsk folkemusikk som eksportvare.

  Når Foreløpig ubekreftet
  Hvor: Riksscenen

 • Oslo Bokfestival

  Oslo Bokfestival jobber for å fremme boka og lesegleden, og har vært arrangert siden 2010. I løpet av festivalen fylles Oslo sentrum av små og store litteraturarrangementer, med kjente forfattere. Festivalen er gratis.

  Når Foreløpig ubekreftet
  Hvor: Flere steder i Oslo

 • ElektroStat

  ElektroStat het tidligere Oslo Synthfestival og er Norges eneste to-dagers festival for alternativ elektronisk musikk. Hør mørkere, hardere elektronisk musikk, med innslag av synth og pop.

  Når Foreløpig ubekreftet
  Hvor: Vulkan Arena

 • Film Fra Sør

  Film Fra Sør er en filmfestival med fokus på verdenskino – filmer som vanligvis ikke kommer på plakaten, og med filmer fra alle hjørner av verden. I løpet av de ti dagene, kan du oppdage mange ukjente perler, høre foredrag og være med på kortfilmkonkurranse.

  Når Foreløpig ubekreftet
  Hvor: Vises på Oslo kinoene

Festivaler i november og desember