Teater til kinopris? Gratis bøker? Årskort på Astrup Fearnley til 150 kroner? Det kryr av gode kulturseverdigheter i Oslo, men det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal gå.

Her har vi samlet ti gode tips til deg som vil ha kultur for en billig penge. 

 

Medlemskap hos Nationaltheatret

En kveld på teater?

Nationaltheatret er et av Norges mest anerkjente teatre, og er du mellom 15 og 25 kan du få billetter til kinopris. Med medlemskap i Unge National, får du nemlig alle billetter til 110 kroner! I tillegg, hender det at det dukker opp gratisbilletter til prøver og premierer.

Medlemskapet er gratis, så fra en kulturentusiast til en annen: her har du alt å vinne, og ingenting å tape. (Rommet med hovedscenen er dessuten veldig instagramvennlig!)

Adresse: Johanne Sybwads plass 1

 

U25 på Astrup Fearnley-museet

Uansett om du liker moderne kunst, eller bare liker å skryte av det, er ungdomskortet på Astrup Fearnley en god investering. For 150 kroner, kan du gå inn alle åpne dager i ET HELT ÅR.

Du får også invitasjoner til åpninger av nye utstillinger, og muligheten til å være med på en rekke arrangementer i løpet av året.

Er du mellom 15 og 25, og kunstentusiast, er dette altså stedet å gå.

Adresse: Strandpromenaden 2


 

Bibliotekkort

Dette er et godt gammeldags råd, men utrolig nok er det ikke alle som har slått til. Gå innom ditt nærmeste bibliotek og skaff deg et bibliotekkort, så kan du låne tusenvis av bøker HELT GRATIS.

Gjem deg bort i en krok på Deichmanske hovedbibliotek, eller ta med deg en pose med romaner på hytta. Du slipper å lagre dem når du har lest dem ut, og det er miljøvennlig! (Eksamenstips: det hender faktisk også at de har pensumbøker, og i tillegg er det stille!)

Adresse: Arne Garborgs plass 4

 

Rabatt på Kon-Tiki-museet

Ytterst på Bygdøy med utsikt inn mot Aker Brygge, ligger museet hvor Thor Heyerdahls Kon-Tiki-flåte ligger.

Her finnes arkeologiske skatter og gjenstander fra Heyerdahls verdenskjente ekspedisjoner, og er verdt en titt for opplevelsen.

Hva med å gå en rolig søndagstur til Bygdøy, ta en tur på museum og deretter kose seg med en kopp varm kakao? Som student, får du billetter til 60 kroner, og er du medlem av Studenttorget kan du betale 40 små kroner for inngang.

Adresse: Bygdøynesveien 36

 

Ungdomskort på Det Norske Teatret

Det Norske Teatret har et fantastisk program i 2018. Alt fra Bjørn Eidsvågs jakt på Jesus, til satirisk musikal om mormoner i Uganda.

Med andre ord er det verdt å ta en titt på programmet.

Og for oss mellom 15 og 25 har de en rimelig god deal: med ungdomskortet, kan man få ordinære forestillinger til mellom 120 og 150 kroner! Det er helt gratis å skaffe seg kortet, så her er det ingenting å tape.

Adresse: Kristian IVs gate 8


 

Studentpris på Folkemuseum

En dag på folkemuseum er en vakker opplevelse, og julemarkedet i desember er noe du ikke kan gå glipp av. Bodene bugner av håndarbeid og tradisjonsrike søtsaker, og du kan være med å brygge øl på gammeldags vis.

Som student, betaler du bare 100 kroner for inngang i helgene, og i vinter koster det bare 75 kroner i ukedagene.

Bussen går direkte fra sentrum, men skal du på julemarked – beregn god tid!

Adresse: Museumsveien 10

 

Sesongkort på Nasjonal jazzscene

Rett ovenfor Spikersuppa, ligger Victoria Nasjonal Jazzscene.

Her spilles alt av jazz, og er et must å besøke for deg som liker god musikk. Det spilles konserter året rundt, med både kjente og ukjent musikere innenfor jazzen brede spekter.

Og er du student får du sesongkort til 800 kroner! Det vil si at du får fri tilgang på alle konserter i jazzscenens regi, som ikke er utsolgt.

Og er du lei av Kygo-inspirert tekno på nattklubb? En gang i måneden arrangeres nattklubb med jazzbeats. Ikke helt feil!

Adresse: Karl Johans gate 35

 

Rabatt på stand-up på Latter

Et godt tips for å komme seg gjennom en litt grå Oslovinter: Le. Masse.

På Latter på Aker Brygge er det stand up hver tirsdag, og her blir du underholdt av både nye og kjente fjes.

Så kommer supertipset: som medlem av Studenttorget får du inngangsbillett til 80 kroner!

En fin aktivitet å gjøre sammen, så ta med deg en kompis eller en søster og tren lattermusklene til det verker.

Adresse: Holmens gate 1


 

50 prosent på Oslo Nye

Barn, skoleelever og studenter får 50 prosent rabatt på billetter til Oslo Nyes egenproduserte forestillinger på Hovedscenen og Centralteatret.

Her trengs ikke medlemskap eller spesialkort – du oppgir bare hvilken type billett du ønsker ved bestilling. Enklere blir det vel ikke?

Adresse: Rosenkrantz gate 10

 

Rabatt på Nasjonalmuseet

Interessert i kunst eller arkitektur?

På Nasjonalmuseet og Nasjonalgalleriet – Arkitektur koster det bare 50 kroner for inngang, og da får du adgang til begge i en hel dag. Studerer du i tillegg kunst, design, arkitektur eller kunsthistorie, er det fri entré!

De har åpent alle dager, også søndager, og en søndag på museum kan være en god avveksling fra studiene.

Adresse Nasjonalgalleriet: Universitetsgata 13
Adresse Nasjonalmuseet: Bankplassen 3