Blabbermouth


Nyhetsbibel for alt fra Mötley Crüe til Necrophagist, med alt – alt! – som skjer innenfor hele spekteret av tyngre musikk. Også flinke til å snappe opp intervjuer fra andre medier, og gjengir flittig hele eller deler av disse.
Frekvensen av linker til nye YouTube-videoer og andre mediaklipp fra DVDer, videointervjuer og musikkvideoer skulle tilsi at menneskene bak langt ifra er de erketypiske metal-huene, noe som også stemmer – her er det velfødde, bebrillede amerikanere med Bud Light-caps og hvite joggesko over hele fjøla.

Det får heller gå, all den tid de klarer å se bort ifra sitt Roadrunner Records-eierskap, og fokusere objektivt og nøytralt på band fra alle labeler. Et must for den nyhetshungrige metal-fan.

 

 

Metal Sludge


 

Om Blabbermouth, tross navnet, er den seriøse og altomfattende nyhetstjenesten, er Metal Sludge hardrockens småslibrige svar på Hello! – eventuelt en voksenutgave av Se & Hør.

Dette er nettstedet for alt du ikke ville vite, men ikke klarer å unngå å lese når du får det i fjeset. Hvem har lagt seg inn på rehab? Hvem ligger med hvem – mens de er på rehab? Hvem droppa rehab for å ligge med hvem? Hvem så på mens hvem droppa rehab for å ligge med hvem som var gift med hvem? Ekstra pluss i margen for en massiv oversikt, fra virkelige L.A.-groupies, om puddelrockernes evner i halmen. Hvem er egentlig best i senga av Jon Bon Jovi og Tommy Lee? Metal Sludge har svaret – og vet også så alt for godt at du vil lese det.

 

Metal Rules


 

Undergrunnsdelen av metal-journalistikken har lenge vært, vel, noe overbefolket av noe overambisiøse, noe overilte liksom-skribenter. I en urskog av halv-groupies og dyslektiske alkoholikere produserer Metal Rules befriende velskrevne og detaljerte plateanmeldelser og gode og dyptpløyende intervjuer.

Den eneste ulempen er at redaksjonen har base i USA og dermed får skivene noe senere enn sine europeiske kollegaer, men kvaliteten på stoffet veier opp for dette. Vurderingsskalaen på plateanmeldelsene er en passende tipunktsskala fra 0.0 til 5.0, og denne brukes i det store og hele edruelig og balansert.

En fordel med at zinen drives fra USA er at den da unnslipper det værste bransjesmøreriet som herjer den europeiske metal-pressen, og fremstår som et friskt pust i en halvsjaber klynge av overentusiastisk idealist-presse. At mange av anmelderne skriver under pseudonymer tolkes positivt, da namedropping i plateannonser fort kan motivere til et ekstra øye på terningen.