90-tallet er for lengst tilbake. Og både i kulturlivet, motebransjen og ikke minst i musikkverden ser man ofte influenser fra det tilbakelagte tiåret. Hva passer da bedre enn en kåring over de aller beste låtene fra tiden som mange av oss vokste opp i?

En slik kåring har det toneangivende musikknettstedet Pitchfork nylig gjennomført, og resultatet ble sluppet tidligere i dag.

Vinner ble det amerikanske indie -og undergrunnsbandet Pavement, som i sommer spilte gjenforeningskonsert under Øyafestivalen. Bandet var et av 90-tallets største undergrunnsartister, men selv om musikknettsiden Pitchfork i hovedsak har nettopp denne musikkstilen som sitt hovedfelt, har de også gjort plass til større navn som Lauryn Hill, Snoop Dogg, Björk og Pulp på listen sin.

Under kan du se videoene til de fem beste 90-talls låtene ifølge nettstedet. Hele listen finner du her:

 

1. Pavement: Golden Soundz

2. Pulp - Common People

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: