De har lett landet rundet, men nå er Norges morsomste student kåret. Fredag 19. november ble Norges morsomste student kåret under finalen i Stud.Up 2010.

Stud.Up er et landsdekkende studentmesterskap i stand-up, i regi av Norges studentorganisasjon (NSO) og Stand-Up Norge.

Etter å ha nominert vinnere fra 8 semifinaler, i perioden fra august til oktober, var det duket for landsfinale på Latter i Oslo. Her ble det retorikkstudenten Olav Svarstad Haugland fra Universitetet i Bergen, som trakk det lengste strået.

 

Åpner dører

Haugland fikk dermed tittelen årets Stud.Up-mester, og muligheten til å opptre på klubbscenen til Latter med sitt eget show. Den lattermilde studenten håper at seieren vil åpne nye dører inn i bransjen.

– Jeg håper at jeg får flere sjanser innenfor stand-up. Til nå, har jeg vært heldig og fått masse hjelp, spesielt fra Stand-up Bergen, men også fra humorfestivalen i Stavanger; Reisdegkomiker, og Stand-up Norge. Med denne tittelen, håper jeg å få flere firmajobber.

– I tillegg, er det morsomt å kunne kalle seg "Norges morsomste student". Og endelig få bekreftelsen på at jeg er morsomst i vennegjengen.

 

 

Hvordan ble du Norges morsomste student?

– Jeg har jo drevet med humor før jeg begynte å studere, men gjennom studiet, får jeg forhåpentligvis noe nytt materiale!

Jeg studerer jo også retorikk, noe som ikke er helt irrelevant for stand-up bransjen, og jeg håper at studiet bidrar til å gjøre meg til en bedre komiker, sier Haugland.


 

Disse konkurrerte om tittelen:

✔ Lars Hansen (Oslo)

✔ Olav Svarstad Haugland (Bergen)

✔ Kim Roar Hauge (Narvik)

✔ Axel Stentun (Bodø)

✔ Atle Håland (Kristiansand)

✔ Olav Halvorsen (Stavanger)

✔ Frode Einar Gjerstad (Fredrikstad)

✔ Andreas Amb (Ås)

 

Hvilke tanker har du om fremtiden som komiker?

Jeg må nok bare ta et steg om gangen. Akkurat nå, har jeg mange baller i lufta, med stand-up, retorikkstudiet og en jobb på si, men jeg nyter det, sier Haugland.

– Jeg håper jo selvsagt at jeg kan leve av humoren en dag, men det blir isåfall en lang prosess og mye hard jobbing. Men dette er jo morsom jobbing!

 

Spent på fremtiden

Leder i NSO, Anne Karine Nymoen, sier i en pressemelding at hun er spent på å se hva Haugland kan få til i fremtiden.

– Denne høsten har vi lett land og strand rundt for å finne Norges morsomste student. Konkurransen var knallhard, men Olav Svarstad Haugland vant til slutt!

– Jeg vil gratulere Olav Svarstad Haugland med seieren og med tittelen Norges morsomste student. Det blir spennende å følge ham videre.