(StudentTorget.no):

I 24 dager framover kan du nå få muligheten til å få innsikt i alle områder som jusstudiet favner, når Karrierestyret i Juristforeningen i Oslo arrangeres Arbeidslivsdagene 2012.

 
Etter gårsdagens tjuvstart med jobbsøkerkurs i regi av forretningsadvokatfirmaet Wikborg
Rein, var det onsdag duket for den store messedagen hvor over 50 advokatfirmaer og offentlige aktører stod klar på stand til å ta imot ivrige jusstudenter.
 
Messedagen gir studentene mulighet til å oppdage, utforske og bli bedre kjent med mulige arbeidsgiver, og formann Siri Eggen Mogstad i Juristforeningen tror det kan være nyttig å se hvordan hverdagen er på de ulike arbeidsplassene. Hun håpet at Messedagen kunne gi studentene en idé om hva som kan være en aktuell arbeidsplass når tiden som student er over.
 

 


JUSSTUDENTER: Cathrine Riibe (23) og Krystle Caravana (23) hadde tatt turen til arbeidslivsdagen for å sjekke ut mulighetene for en traineeordning. 
Jusstudentene Cathrine Riibe (23) og Krystle Caravana (23) var to av de mange studentene som hadde tatt turen til Håndverkeren hvor messedagen ble avholdt. De var ute etter informasjon om de ulike mulighetene som finnes der ute.
 
- Vi vil se om det finnes noen potensielle arbeidsgivere og jobbmuligheter for oss, men vi er også her for å lære mer om de ulike firmaene. Når vi skal ut i jobb, må vi velge fornuftig, fordi vi begge ønsker å jobbe i et firma hvor det er ”lov” å ha familie.
 
Jentene har som hovedmål å få traineeplass, dog har de ikke noen klare preferanser på feltet.
 
- Traineeordningen gir oss verdifull erfaring. Og så blir det jo kjedelig om man må sitte på lesesalen i alle fem årene av studieløpet, sier de og ler.
 
Messedagen har som formål å skape kontakt mellom arbeidsgivere og unge jurister, og i år som i fjor stilte de store advokatfirmaene med stands, foredrag og intervjurunder. For studenter som ikke vet helt hva de skal bli når de er ferdig utdannet er dette en fin mulighet til å møte potensielle arbeidsgivere og få innsikt i hva det vil si å jobbe som jurist i ulike yrker og med ulike fagområder.

 


SJEKKER MULIGHETER: Daniel Romano går 2. avdeling på jus, og hadde tatt turen på messen for å orientere seg om hvilke muligheter han har. 
En som også hadde tatt turen til Messedagen, var 25-årige Daniel Romero. Han er usikker på hva han ønsker å jobbe med i framtiden, og tenkte derfor at det kunne være lurt å samle litt informasjon om de ulike områdene allerede nå.
 
- Jeg studerer på 2. avdeling, så jeg er først og fremst her for å orientere meg litt. Jeg litt tidlig ute, men det er viktig å få informasjon fra firmaer i god tid før jobbsøkerprosessen begynner.
 
Han trekker spesifikt fram Wiersholm, og mener de har gjort en god jobb med tanke på rekruttering av nyutdannede jusstudenter. 
 
Arbeidslivsdagene varer fra 1. til 24. februar, og i tillegg til messedagen kan studentene både gå på kurs, gå på bedriftspresentasjoner hos de ulike firmaene og knytte verdifulle kontakter til etter endte studier.
 

 

 

SE FLERE BILDESERIER PÅ STUDENTTORGET.NO