(StudentTorget.no):
- Det føles bra! En stor lettelse, sier Sigbjørn Løland Bore etter å ha vunnet «Gløsmesterskapet i ingeniørspillet» sammen med Ailo Aasen og Gaute Linga.
Torsdag 1.mars ble «Gløsmesterskapet i ingeniørspillet» avholdt for andre gang, og stemningen i storsalen tilsier at dette kan komme til å bli en tradisjon. «Gløsmesterskapet» er et gameshow som arrangeres av Tekna-studentene i storsalen på Studentersamfundet i Trondheim.
Linjeforeningen for fysikk og matematikk, Nabla, gikk av med seieren og kunne beholde pokalen for andre år på rad.
- Ikke nøle
Strategien til Nabla var å ikke nøle og være nådeløse, i håp om å beholde statusen som Gløshaugens skarpeste linjeforening. Det var
HARD KONKURRANSE: Linjeforeningene ved Gløshaugen kjempet om å bli de skarpeste på campus, men ikke alle hadde hellet med seg. |
hard konkurranse, og alle deltakerne viste et høyt kunnskapsnivå innen teknologi- og naturvitenskap.
Nabla vant mot nanoteknologistudentenes linjeforening, Timini i sudden death (ved uavgjort vinner første riktige svar red. anm) etter en jevn semifinale. I finalen møtte de linjeforeningen for datateknikk og kommunikasjonsteknologi, Abakus, som nærmest surfet seg mot finaleplass.
Mesterskapet startet med fire innledende heat før semifinale og finale. Lagene fikk minuspoeng hvis de svarte feil, og dermed var det mulig å gå videre på andres feil.
Det så mørkt ut i starten da samtlige lag i første heat svarte feil på første spørsmål, men det viste seg at det bare var litt startvansker for snart steg kunnskapsnivået, og det ble tøff konkurranse blant de skarpeste lagene.
Selv om Tekna hadde satset stort på å ha et profesjonelt arrangement hvor kunnskap sto i fokus var det ikke alle som hadde det samme målet med kvelden. Linjeforeningen Bergstuderendes Forening stod for alternativ underholdning da de stormet scenen med fane og sang. I tillegg stod de for den kreative delen av konkurransen da de svarte med å proklamere dikt i stedet for å svare på spørsmål fra konferansier Andreas Wahl.
Gløshaugens skarpeste linjeforening
ARRANGØRER: Tekna-studentene arrangerte «Gløsmesterskapet» andre året på rad. De ønsker at arrangementet skal bli et samlepunkt for linjeforeningene ved NTNU Gløshaugen. |
Det ligger mye heder og ære i å vinne «Gløsmesterskapet».
- Konkurransen samler linjeforeningene på Gløshaugen til kamp, hvor hver linje stiller med ett lag bestående av linjens tre skarpeste elever, sier Steffen Tellugen Gedde, nestleder i Tekna-studentene NTNU.
Ingeniørspillet er et kunnskapsspill basert på flere tusen spørsmål innsamlet fra studenter, ingeniører og professorer. Spillet har fokus på naturvitenskap og teknologi, og er et brettspill for realister og teknologer. Tekna håper at «Gløsmesterskapet» kan bli et samlepunkt for linjeforeningene.
- Vi ønsker å skape et felles samlingspunkt for linjeforeningene og studentene på Gløshaugen, per i dag er det hovedsaklig de største linjeforeningene som stiler med lag, men vi håper at vi kan få med alle til neste år.
Stor fallhøyde
DE SMARTESTE: Linjeforeningen for fysikk og matematikk, Nabla stakk av med seieren andre året på rad. -Det føles bra! En stor lettelse, var deres kommentar da de mottok pokalen. |
I timen før konkurransen startet traff StudentTorget tre smånervøse Nabla-deltakere. De hadde vunnet en miniturnering internt i linjeforeningen og fikk lov til å kjempe om å beholde æren.
- Vi hadde lyst til å representere Nabla og forhåpentligvis beholde seieren, sier Sigbjørn Løland Bore.
Fallhøyden var stor da fjorårets Nabla-deltakere hadde brilliert med kunnskap.
- Styret blir «pissed» hvis vi ikke vinner, vi skal beholde pokalen, sier Gaute Linga i forkant av mesterskapet.
For å unngå at lagene kunne pugge seg til seieren overrasket arrangøren og dommerne med helt nye spørsmål i de siste rundene. I år var det 15 påmeldte lag til mesterskapet og Andreas Wahl bedre kjent fra «Lyngbø og Hærlands Big Bang» på NRK1 var konferansier. Wahl har selv vært student ved NTNU og syns det er flott at Tekna arrangerer en slik konkurranse.
- Det er gøy! Det er fint med andre typer konkurranser også, men det er ekstra fint at studentene vil dyrke denne typen kunnskap, sier Andreas Wahl som ikke tror han hadde turt å stille opp som deltaker selv.
- All respekt til de som tør å stille opp her i dag.