D ersom du vurderer å studere i utlandet, er Asia absolutt verdt å vurdere. Her er studiemulighetene mange, i tillegg til at verdensdelen kan by på spennende opplevelser og reisemål for dem som ønsker å oppleve noe mer enn bare campus-området.

Men med mange studiemuligheter er det også tilsvarende mange universiteter som skal vurderes før man bestemmer seg for hvor man vil studere.

For å få litt hjelp på veien kan du lese om de ti beste universitetene i Asia – kåret av den prestisjetunge QS Asia University Rankings! For 2018-rankingen har de vurdert hele 450 av de beste universitetene i verdensdelen basert på ti viktige kriterier – blant annet hvor godt de tilrettelegger for internasjonale studenter.

 

Topp 10 beste universiteter i Asia 2018:

 

 

1. Nanyang Technological University (NTU)

Singapore

Nanyang Technological University (NTU) klatrer to plasser fra fjorårets ranking, og er dermed det høyest rankede universitetet i hele Asia i 2018.

NTU får den høyeste skåren i hele rankingen når det kommer til forskningsformidling.

Universitetet ble etablert så sent som i 1991, og har siden starten hevdet seg i QS's ranking over de beste universitetetene i verden som er under 50 år gamle. I år sikret de seg førsteplassen også her.

NTU har en studentmasse på om lag 32.400 personer. De har også den største universitets-campusen i Singapore, med hele 200 hektar landmasse.

NTU hevder seg også blant verdens beste innen 31 studieområder, blant annet med topp 10-plasseringer for både kjemiingeniør- og sivilingeniør-studiene ved NTU.

 

 

2. National University of Singapore (NUS)

Singapore

I fjorårets ranking var det National University of Singapore (NUS) som stakk av med topplasseringen, men i år må de nøye seg med en andreplass. De har uansett rankingens høyeste skår på attraktivitet som arbeidsgiver, og de er kun slått av NTU på forskningsformidling.

NUS ble grunnlagt i 1905 under navnet King Edward VII College of Medicine. I dag har de rundt 38.600 studenter, hvorav nesten 10.000 er postgraduate-studenter.

NUS er representert blant de beste i verden innen 36 studieområder, og har topp 10-plasseringer for kjemi- og sivilingeniør-studiene sine, samt innen kjemi, materials science, arkitektur og statistikk.

  

 

3. The Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)

Hong Kong

Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) har gått opp én plassering fra fjorårets ranking.

I likhet med NTU, som er på førsteplass i denne rankingen, ble også HKUST grunnlagt i 1991.

Og i QS's ranking over de beste universitetetene under 50 år, er de kun slått av NTU.

Universitetet har om lag 14.200 studenter og disponerer et område på 60 hektar i vakre Clear Water bay, som ligger en kort kjøretur fra sentrum av Hong Kong.

 

 

4. Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)

Sør-Korea

KAIST har klatret to plasseringer fra fjorårets ranking, og har dermed kommet seg inn blant topp 5 av de asiatiske universitetene.

Ved grunnleggingen i 1971 var de det første forskningsorienterte vitenskaps- og ingeniør-universitetet i Sør-Korea.

KAIST holder til i byen Daejeon, som er kjent for innovasjon innen vitenskapen og utdanning. I tillegg har de et campus i hovedstaden Seoul.

I dag har de rundt 10.000 studenter, hvorav mesteparten er postgraduate-studenter.

 

 

5. University of Hong Kong (HKU)

Hong Kong

University of Hong Kong (HKU) har riktignok falt tre plasser fra i fjor, men de er et av universitetene som har vært oftest representert i denne rankingen.

HKU er Hong Kongs eldste universitet, og ble grunnlagt så tidlig som i 1911. De høster stor internasjonal anerkjennelse som et forskningsdrevet universitet.

HKU har i dag 28.744 studenter på campus, hvorav 9.215 er internasjonale studenter.

  

 

6. Tsinghua University

Kina

Tsinghua University har falt én plass fra fjorårets ranking, men er likevel det høyest rankede kinesiske universitetet. De har også topp 5-plasseringer innen kriteriene akademisk rykte og attraktivitet som arbeidsgiver.

I likhet med HKU på plasseringen over, ble også Tsinghua University etablert i 1911.

Universitetet holder til i den kinesiske hovedstaden Beijing, og er medlem i den prestisjetunge «C9 League», en liga som er forbeholdt de beste universitetene i Kina.

Tsinghua University er i dag ranket blant topp 10 av de beste universitetene i verden for ingeniørstudier innen elektronikk, mekanikk, sivilingeniør, samt materials sciences.

  

 

7. Fudan University

Kina

I likhet med Tsinghua University er også Fudan University medlem i «C9 League» for de beste universitetene i Kina. De har klatret fire plasseringer fra fjorårets ranking, og kom dermed foran sin «konkurrent» Peking University.

De ble etablert i 1905 under navnet Fudan Public School.

Universitetet holder til i Shanghai, og går for å være et av de mest selektive universitetene – altså at det regnes som vanskelig å sikre seg en studieplass. De har om lag 31.900 studenter, hvorav rundt 3000 av dem er internasjonale studenter.

Fudan University er ranket blant topp 50 for studier innen moderne språk, mekanisk ingeniørskap, kjemi, materials sciences og politikk.

  

 

8. City University of Hong Kong

Hong Kong

City University of Hong Kong ble etablert i 1984 under navnet City Polytechnic of Hong Kong, og er dermed enda en ung og raskt voksende utdaniingsinstitusjon i Asia.

De er ranket blant verdens 50 beste universiteter for sivilingeniør-studier, matematikk, regnaskap og finans, kommunikasjon og media, samt statsvitenskap og administrasjon.

De tilbyr hele 50 ulike bachelorgrader, i tillegg til å samarbeide om studieprogrammer med prestisjetunge universiteter som Columbia University i USA.

  

 

9. Peking University

Kina

Peking University beholder niendeplassen fra fjorårets ranking, og havner blant topp fem innen akademisk rykte og attraktivitet som arbeidsgiver.

Universitetet ble etablert så tidlig som i 1898, og er medlem av den prestisjetunge «C9 League», som er forbeholdt eliten av kinesiske universiteter. De er også kjent for sitt vakre campus som består av tradisjonell kinesisk arkitektur.

Peking University er ranket blant topp 15 innen studieområdene lingvistikk, moderne språk, kjemi og odontologi (tannlegestudier).

  

 

10. The Chinese University of Hong Kong (CUHK)

Hong Kong

Chinese University of Hong Kong (CUHK) rekker akkurat inn under topp 10 i rankingen over Asias beste universiteter, til tross for å ha falt to plasser fra fjorårets ranking.

CUHK får høyeste skåre for sitt program for å ta imot utveklingsstudenter, samt for sitt akademiske rykte.

Universitetet ble grunnlagt i 1963, og er det eneste i Hong Kong som har college-status.

De tilbyr et bredt spekter av studieprogrammer, og de fleste av disse har engelsk som undervisningsspråk. Til tross for å havne på en tiendeplass, bør CUHK med andre ord være et attraktivt valg for norske studenter som ønsker å dra på utveksling til Asia.

(Kilde: QS World University Rankings)