S om en nasjon beliggende i det sørlige Asia, og forhenværende koloni av Storbritannia, så består Malaysia av en blanding av kulturer, inkludert malayisk, kinesisk, indisk og europeisk.

Nasjonen feirer en rekke festivaler som illustrerer landets mangfold, hvor av mange tradisjoner har opprinnelser i andre kulturer.

Noen av festivalene du kan oppleve er Thaipusam (indisk), Mooncake Festivalen (kinesisk), Vesak (buddhistisk), Divali (hinduistisk), og Maulidur Rasul (muslimsk), i tillegg til diverse kristne feiringer som europeerne brakte med seg. En annen festival som ikke bør glemmes, er Hari Merdeka, som markerer Malaysias uavhengighet da landet ble selvstendige i 1957.

Landets matretter er et annet medium hvor deres mangfold er synlig. De er berømt for sine fargerike utvalg av smaker og teksturer, som blender og er inspirert av kinesisk, indisk og europeisk kjøkken.

Malaysia har også et utvalg av annet å by på til besøkende. Vakre strender, regnskoger og kulturelle attraksjoner finnes her, inkludert Kinabalu nasjonalpark, som huser en utbredt diaspora av unike planter og dyrearter, de hellige templene i Batugrottene, og de berømte Petronas Towers tvilling skyskraperne.

I tillegg, kan nasjonen skryte av en velutviklet økonomi basert på eksport av olje, gass, tekstiler og elektronikk.

Med sin sørlige beliggenhet, kan Malaysia by på et tropisk kima, inkludert høye temperaturer og luftfuktighet, året rundt. Deres regntid varer vanligvis fra oktober til mars, imens resten av året er tørt.

Landets offisielle språk er malayisk, men mange mennesker snakker også engelsk.

 

Fakta om Malaysia

Hovedstad: Kuala Lumpur

Totalt innbyggertall: Omtrent 32 millioner

Areal: 329,847 km²

Offisielt språk: Malaysisk

Statsform: Konstitusjonell monarki

Valuta: Malaysisk ringgit (MYR)

 

 

Utdanning og universiteter

Studenter kommer til Malaysia for muligheten til å oppleve en unik kultur og møte mennesker fra hele verden. Landet byr også på et rikt utvalg av utendørs aktiviteter, inkludert dykking, vandring og utforskning av regnskoger.

Malaysia er et populært studieland på grunn av dets ovenfornevnte mangfold av kulturer, i tillegg til landets godt utviklede økonomi og moderne utdanningsinstitusjoner.

Noen av de mest anerkjente internasjonale universitetene i Malaysia inkluderer:

1. Universiti Malaya (UM)
2. Universiti Putra Malaysia (UPM)
3. International Islamic University Malaysia (IIUM)
4. Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
5. Universiti Sains Malaysia (USM)
6. Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
7. Universiti Teknologi Petronas (UTP)
8. Multimedia University (MMU)

Disse universitetene er anerkjente for deres utdanningskvalitet og har ofte samarbeidsavtaler med universiteter og institusjoner over hele verden.

Studenter som ønsker å studere her, for enten bachelornivå eller høyere, vil ha muligheten til å velge mellom et bredt utvalg av studieretninger, inkludert ingeniørfag, teknologi, handel, samfunnsvitenskap og helsefag.

 

 

Søkeprosess

Du må undersøke om skolen din har en utvekslingsavtale med Malaysia, eller om du må søke om studieplass direkte til universitetet. Søknadsskjema finner du vanligvis på nettsidene deres, men i noen tilfeller må du kontakte dem og få det tilsendt.

Når du søker studieplass kan du bli bedt om å ta en språktest, samt levere et motivasjonsbrev, et anbefalingsbrev, et essay og selvfølgelig vitnemål.
Om du skal studere på engelsk kan du ta en IELTS- eller TOELF-test.

Noen studiesteder vil også be om en økonomisk garanti. Får du støtte fra Lånekassen, kan du få dette av dem.

 

Nyttige linker:

Finne studier i Malaysia:

Studievalg.no

 

Påmelding til språktester:

TOELF-test

IELTS-test

 

Andre nyttige linker:

ANSAs landssider

NOKUT

Lånekassen

 

 

Prisnivå og boligforhold

Inntektsnivået i Malaysia er mye lavere enn i Norge, så mange av befolkningen lever på en mye mindre inntekt. Dette betyr at livskostnadene til lands er også generelt mye lavere enn i Norge.

Boliger, mat og transport er langt billigere, særskilt når sammenlignet med andre asiatiske land. Disse billige levekostnadene gir nordmenn muligheten til å spare penger, eller å leve mer luksuriøst enn vi ville kunnet gjøre i Norge for samme mengde inntekter.

I storbyer, som Kuala Lumpur og Penang, tilbys det et bredt utvalg av boliger, inkludert leiligheter, rekkehus og eneboliger. De fleste moderne boliger er utstyrt med moderne fasiliteter som klimaanlegg, oppvarming og internett.

Men, hvis du ønsker å kjøpe en bolig, er det viktig å merke seg at det finnes noen regler og begrensninger for utenlandske kjøpere. Det er lurt å undersøke dette nøye før du går videre med en kjøpsavtale.

Det er også mulig å bare leie et hus eller en leilighet for en kortere periode, for eksempel for studenter som ønsker å studere i landet eller for turister som ønsker å bo i Malaysia i en lengre periode.


 

Utforske landet

Hvis du vil utforske landet, så har de et velutviklet transportsystem, inkludert buss, tog, taxi og fly. Du kan også leie en bil eller sykkel for å utforske landet. Buss- og togtjenester dekker de fleste av landets største byer, mens taxier tilbyr en mer personlig form for transport.

Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia, er kjent for sin moderne arkitektur og livlige bymiljø. Byen har mange turistattraksjoner, inkludert Petronas Towers, Batugrottene, og Dataran Merdeka.

Penang, et av de mest populære turistdestinasjonene, er kjent for sine mange historiske bygninger, tempelsteder og restauranter, samt sitt livlige natteliv.

Johor Bahru er kjent for sine vakre strender og avslappede livsstil. Byen har også en livlig shopping- og underholdningsscene, samt mange turistattraksjoner, inkludert Legoland og Puteri Harbour.

Ipoh er kjent for dens rike kulturarv og vakre, godt bevarte, arkitektur, inkludert mange gamle bygninger som stammer fra kolonitiden.

Malacca er en av de eldste byene i Malaysia, og er kjent for sine mange historiske monumenter og kulturarv. Byen har også et livlig natteliv, med mange restauranter, barer og klubber som gir en unik opplevelse for besøkende.