A re Sæterbakken Kvikstadhagen (21) bor for tiden i den argentinske hovedstaden, hvor han studerer spansk og spansk-amerikansk litteratur gjennom Kulturstudier.

Det var mens han studerte stand-up og revy, på Ringerike folkehøgskole, at han bestemte seg for å dra til Argentina.

Han var ikke sikker på hva han ville gjøre etter at han var ferdig der, men ble interessert i Kulturstudier etter at «Ta Utdanning» holdt en studiepresentasjon ved folkehøgskolen.

Jeg tenkte at jeg ikke kan mye om Argentina, selv om det er et stort land med en betydningsfull historie og en rik kultur, sier Are. Jeg tenkte derfor at et semester i Argentina ville være en god anledning til å lære mer om landet.

Jeg syntes også det hørtes interessant ut å prøve å lære seg et nytt språk og latin-amerikansk litteratur, siden jeg ikke kunne noe av dette fra før av, forteller han.

 

 

Facultad de Ingenieria

Studiene foregår på «Facultad de Ingenieria», under «Universidad de Buenos Aires», som ligger sentralt i byen. Der har de både større forelesninger og seminarer med mindre grupper på 5-6 personer.

Her har vi muligheten til å gå dypere inn i de ulike emnene, og kan samarbeide mer med arbeidet vi har, både oss studenter imellom og med lærerne. Foreleserne og lærerne vi har, er meget dyktige og har en sterk faglig kompetanse.

Are søkte på studiet gjennom Kulturstudier, som bruker løpende opptak. Eneste krav er at man har generell studiekompetanse.

Dette semesteret hadde de ikke nybegynnerkurs i spansk. Derfor måtte man enten ha spansk fra videregående, eller ta et forkurs, der man fikk innføring i spansk.

Kulturstudiers forkurs kunne man enten ta på nettet over 10 uker, eller i Buenos Aires over 4 uker.

Fra høsten 2013, tilbyr Kulturstudier også nybegynnerspansk og spanskamerikansk litteratur som semesterstudium. Dette studiet krever ingen forkunnskaper i spansk.

Selve søknaden var meget enkel. Det aller meste gikk gjennom nettsiden til Kulturstudier, som er oversiktlig og enkel å bruke, sier Are.

 

 

Livet som student i Buenos Aires

Are forteller at Buenos Aires er en by full av liv, og at det alltid finnes noe nytt man kan prøve. Dette inkluderer blant annet konserter, uteliv, fotball, elvepadling, museum og hesteridning.

Selve byen har enorme muligheter, hvis man vil gjøre noe. Det er bare å lete, sier Are.

Ellers er det også muligheter for reise til områdene rundt. Det er små byer rundt Buenos Aires man kan reise til. Uruguay ligger for eksempel bare en times båttur unna, forteller han.

Han benytter seg også mye av den lokale kulturen, enten det er kafébesøk og maté, eller om det er asado med gode venner.

Det beste med å studere i Argentina, mener han, er lokalbefolkningen. Det er enkelt å komme i kontakt med mennesker, og de er både hyggelige og hjelpsomme.

Selv om de aller fleste her er snille og meget imøtekommende, er det alltid de som ønsker å lure godtroende nordmenn. Det kan derfor være mange anledninger der man må passe på og være ekstra obs!

Det å flytte til en by med over tre millioner innbyggere, kan kreve noe tilvenning, i følge Are.

Buenos Aires er en meget stor by! Det har sine fordeler, men det har også sine ulemper. Spesielt for de som kanskje kommer fra småbygder hjemme i Norge. En god del bråk og støy, samt en trafikk som ikke tar noe særlig hensyn til fotgjengere, kan være vanskelig å bli vant med.

 

 

Priser og boforhold

Prisnivået i Argentina er mye billigere enn i Norge, noe som gjør at studielånet holder en god del lengre enn hjemme.

Et måltid på en restaurant koster alt fra 25 til 80 kroner. Argentinere spiser ofte ute, noe jeg anbefaler alle å gjøre. Andre varer, som brød, jus, melk, pålegg og spesielt varer som kjøtt og vin, ligger gjerne mange ganger under det norske prisnivået.

Leie av bolig er inkludert i en engangsbetaling til Kulturstudier, som dekker opphold og skolepenger for hele semesteret.

Studentene bor sammen i leiligheter rundt om i byen, og Ares bofellesskap ligger kun 20 minutter unna skolen.

Man blir godt kjent med dem man studerer sammen med, noe som gjør at det faglige samarbeidet også blir veldig bra, sier Are.


 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Argentina?

Argentina er et begivenhetsrikt land å dra til.

Lær så mye som mulig om dette utrolig interessante landet!

Tango, maté og asado er stikkord her. Søk ut kulturen, og nyt den!