STUDENTINTERVJU: Student i Argentina

Navn: Hanne Tjersland
Alder: 21
Studie: Spansk og latinamerikans kultur
Studiested: Buenos Aires, Argentina

Skole:
Kulturstudier Argentina (les om skolen)


 

Om skolen / studiestedet

Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg ville studere mer spansk, og da studiet jeg egentlig skulle ta i den Dominikanske Republikk plutselig ble avlyst, var Argentina og Buenos Aires alternativet. Jeg ville i utgangspunktet ikke studere i en så stor by, men er veldig glad for at ting ble som de ble nå i ettertid.

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Vi var vel rundt 50 nordmenn og svensker som bodde og studerte sammen gjennom Kulturstudier. Vi hadde egne timer spesielt for oss, noe som gjorde at vi lærte mye spansk, men også at vi ble litt ”isolerte” i forhold til resten av studiemiljøet ved skolen. Dette ble forsterket av at de argentinske studentene hadde sommerferie mesteparten av tiden da vi var der. Det var allikevel fullt mulig å bli kjent med argentinere, du måtte bare jobbe litt mer for det siden du ikke fikk det ”gratis” gjennom skolen. Ellers ble det et veldig godt miljø blant de svenske og norske studentene, alle var i samme situasjon og ivrige etter å bli kjent med nye mennesker. Selv reiste jeg rundt en måned i Argentina etter studiet sammen med andre jeg ble kjent med der borte.

 

Livet som student i Buenos Aires


Hvordan er prisnivået der?

Veldig billig sammenlignet med norske priser. Spesielt mat og drikke, og sosiale ting som kino, konserter og andre arrangementer er mye rimeligere enn hjemme. Klær er også en del billigere, men det er ikke dette du sparer mest på ved å bo i Argentina.


 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Jeg betalte studieavgift til Kulturstudier som også inkluderte losji gjennom hele studieperioden. De fleste på kurset valgte å bo på denne måten, men de som bodde andre steder betalte rundt 3000 – 4000 kr i måneden for et fint og sentralt sted.

 

Hva gjør man på fritiden?

Hva man vil. Buenos Aires er en by der det finnes tilbud innen det meste, så det er bare å velge og vrake og finne ut hva man har tid til. Selv prøvde jeg meg litt sporadisk på taekwondo, og ble ellers med når det skjedde noe, noe det stort sett gjorde hele tiden. Det skal mye til å kjede seg i Buenos Aires.

 

Hva synes du er det beste med å studere i Argentina?

Å få oppleve Buenos Aires, argentinerne og deres land, og lære spansk i et spansktalende land.

 

Er det noe negativt eller utfordrende med å studere i Argentina?

Det verste for min del var vel maten. Jeg ble ikke spesielt imponert over det argentinske kjøkkenet, med unntak av rødvinen og biffen selvfølgelig. Merket at jeg syntes det var veldig godt å spise norsk mat igjen da jeg kom hjem.


 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Argentina?

Vær åpen og interessert. Det lønner seg også å kunne litt spansk eller  prøve å lære seg det.

LES OGSÅ: Studielandsguide Argentina

 

Søknadsprosessen

Hvordan var søknadsprosessen?

Veldig enkel. Det var, så ordnet Kulturstudier resten.