Alle har kjent på den irriterende følelsen av å måtte betale i dyre dommer for et verktøy du mest sannsynlig vil få bruk for kun et par ganger. Dette har Hegdehaugens Jernvarehandel gjort noe med, og lar deg nå få låne utstyret deres helt gratis gjennom deres nye tjeneste, ToolPool.

Vi ønsker at folk skal få låne ordentlige verktøy. I stedet for at de skal kjøpe billige og dårlige verktøy, som bare blir liggende etter at de er ferdige med oppussingen, er det mye bedre at de låner det hos oss, forteller daglig leder i Hegdehaugens Jernvarehandel, Nina Reinung.

ToolPool er et kollektivtilbud innenfor verktøy, og fungerer slik: Du melder deg enkelt inn på ToolPool sine tjenester, via Facebook-siden til Hegdehaugens Jernvarehandel, og kan booke og hente det utstyret du skulle trenge i butikken deres. Det eneste du trenger å gjøre tilbake, er å like og dele jernvarehandelen sin side på Facebook.

Hegdehaugens Jernvarehandel er den første aktøren i Norge som tilbyr en slik utlånstjeneste til sine kunder, og låner ut kvalitetsverktøy fra blant annet Black & Decker og DeWalt.

 

 

Kvalitet i snart 100 år

Hegdehaugens Jernvarehandel har drevet faghandel i nærmere 100 år. I dag er det søsknene Nina og Pål som holder familiebedriften i live, og i faghandelen gir hun og broren råd og veiledning til kunder om hvilke verktøy som passer deres behov.

Nina Reinung påpeker at de færreste har behov for å investere i mange og dyre verktøy, men håper at tjenesten deres vil inspirere flere unge til å ta fatt på oppussingsprosjekter på egen hånd. I tillegg til å danne en større kundebase i nisjehandelen deres.

Vi ser at det er færre og færre av den oppvoksende garden som er fingernemme og flinke til å gjøre praktiske ting selv. Det tror vi ofte kommer av at de har pengesterke foreldre som kjøper til seg tjenester, og da lærer man ikke slike praktiske ting. Vi ønsker som en faghandel, å skape litt selvtilfredshet ved å få til ting selv, forklarer Nina.

Ved å låne ut verktøyene gratis, får også kundene teste ut ulike verktøy som de kanskje kjøper på et senere tidspunkt.


 

Brukes av folk i alle aldre

Siden oppstarten av prosjektet i fjor høst, har stadig flere valgt å benytte seg av tjenesten deres.

Alle trenger ikke å eie en borhammer for å sloss med en vegg et par ganger i livet, påpeker Nina Reinung.

Hun forteller at det er mennesker i alle aldre og kjønn som kommer innom for å låne verktøyene deres.

Det er en veldig god spredning, men hovedtyngden er yngre mennesker mellom 25 og 35, fra begge kjønn. Det er også mange par som kommer innom, som kanskje er førstegangsetablerere, forklarer hun.

Hegdehaugens Jernvarehandel ligger sentralt til i Bogstadveien 17, i kort avstand til trikk og T-bane.