SE OGSÅ:

Oslo

 

Det er omkring 60 000 studenter i hovedstaden, noe som er klart flest i Norge. Kollektivtransporten er veldig bra med både t-bane, trikk og buss til de fleste krinker og kroker av byen. Et studentmånedskort koster deg 420 kroner.

Oslo huser landets største årlige studentfestival, STUDiO. Det er ikke bare en musikkfestival - det arrangeres også revyer, fester, debatter, quiz og byens beste pub til pub–runde. Festivalen finner hovedsaklig sted på Blindern, med tre telt der, og Det Norske Studentersamfund på Chateau Neuf.

Les om andre studentarrangementer i Oslo her

 

 

Uteliv

 

Oslo er som kjent Norges hovedstad, og med det følger en rekke fordeler. Den kanskje viktigste fordelen for studenter er kulturtilbudet og dets suverenitet i norsk målestokk. Utelivet er intet unntak, og i en klasse for seg her til lands. 

 

Studentdrevne barer knyttet til skoler er det flust av, og vi i StudentTorget har laget en oversikt for dere her.

Når du skal bevege deg bort fra Chateau Neuf, Samfunnet på Bislett og alle de andre studentstedene, er valgmulighetene gode i hovedstaden. Om du liker listepop, nystrigla mennesker og speed-sjekking finner du flere slike steder i sentrum og på vestkanten. I den andre enden av skalaen finner du også mange brune puber med billig pils og mindre glamorøst klientell spredt rundt i byen.


 


KINOER OVER ALT: Er du vant til å få 
besøk av bygdekinoen en gang i måneden, kommer du til å digge Oslo.


HOTEL CÆSAR: Et hjem for meg, et hjem for deg. Det kjente hotellet ligger sentralt i bykjernen


JUSSEN PÅ KARL JOHAN: Hjemsted for jusstudentene og dermed en av de beste studentbarene i Oslo, Frokostkjeller'n.