Sogndal er en liten bygd, innerst i Sogn og Fjordane, med i overkant at 7000 innbyggere og 3000 studenter, blant dem, landskapsstudentene Ronald Eidsheim (23), Marte Bjørnstad Andressen (22) og Hans Eriksson (28), som studerer ved Høgskolen i Sogn og Fjordane.

Vi har nær tilknyttning til fjord og fjell og en unik mulighet for et godt frilufts liv, forteller studentene.

I en så liten bygd som Sogndal, preges og fargelegges tettstedet av studentene.

Vi har et godt studentmiljø og det er et sted som lever, forteller studentene. 

Som studiebygd, er Sogndal godt tilrettelagt, med mange fritidstilbud, god studentvelferd og korteavstander som kjennetegn.  

 

Sporty studentmiljø

Med få studenter, blir det et godt og tett studentmiljø, og på fritiden kan studentene engasjere seg etter hva de har av interesser. 

Studenthuset Meieriet er studentens samlingssted, enten det er kafebesøk de er ute etter eller en god konsert opplevelse. Her kan også studentene jobbe med alt fra barvakter, PR, booking av artister, eller revy og teater. 

Hvert år, arrangerer Meieriet VEKA, to uker fylles opp med konserter, stand-up og en rekke arrangementer for bygdas befolkning.

Lurkelaget er for studentene som elsker friluftsliv. De arrangerer bli-kjent-turer, fjellklatring, rfating, skitur og vanlige gåturer for de som ønsker det.