(StudentTorget.no):

Navn: Bjørner Often Sveen

Alder: 24 år

Studie: Idrett, fysisk aktivitet og helse, og Praktisk, pedagogisk utdanning

Studiested: Høgskulen i Sogn og Fjordane (HiSF), Sogndal

Hjemby: Trondheim

 

Hvavar det som gjorde at du valgte Sogndal som studiested?

Fjell og fjord. Her var fritidsaktivitetene mine samlet på en plass, og flere aktiviteter skulle det bli.

Jeg søkte hit fordi en venninne tipset meg og sa at det var en nydelig liten bygd med skikkelig bra studentmiljø. Visste svært lite om selve bygda, men her blir man fort kjent. 

 

Hvordan er studentmiljøet i Sogndal? 


AKTIV STUDENT: Friluftslivet er gjerne det som trekker studentene til HiSF og Sogndal. (Foto: Privat)
Studentmiljøet er konge! Jeg hilser på alle på min vei, fordi det gjør meg glad. Forbipasserende blir til bekjente, og deretter venner. Noen ganger til kjærester. Veldig rart det der, men venner blir det mange av når det er så mange fete mennesker samlet i en stor bygd. 
 

Hva er det du liker best med Sogndal?

Hvis jeg skal velge noe annet enn fjell og fjord, må det være transporten. Trenger ingen buss eller taxi, kun sparkesykkel eller rollerblades.

Sogndal er en stor bygd der nesten alle kjenner hverandre, og her er det ikke vanskelig å engasjere seg eller sette i gang noe.


 
 
Hva liker du minst?
 
Det er langt til IKEA.
 
Og det er vanskelig å prioritere skole når det er skyfri himmel og tonnevis med pudder 15 minutter oppi dalen. 
 
 

Hvordan er leiemarkedet i Sogndal? 

Prisene ligger på rundt 2000 – 4500 kroner i måneden. Det er mange studentboliger, men også mange privatboliger. Også er det gåavstand til alt du trenger på under 15 minutter.   
 

LES OGSÅ: Studerer reiseliv i naturskjønne omgivelser

 

Hvordan er utelivet i Sogndal, og hvilket utested vil du anbefale? 

Utelivet er konge! Det er ingen party-gate eller del av sentrum som er fylt med uteklubber. I Sogndal finnes det fem uteplasser og disse fem tilbyr alt man trenger; konserter, standup, fotball/sport, party eller afterski.
 
Jeg vil anbefale studentuteplassen Meieriet, ved en tur eller for konsert. Der finner du neeesten alle på torsdag og lørdag. Jeg vil også anbefale Uteplassen. Det er et utested rett opp i sogndalsdalen der det arrangeres afterski og andre fester med masse aktiviteter og leker.
 
 
 
Hva er det man kan finne på ellers på fritiden i Sogndal? (For eksempel turområder, sport etc.)
 
Sogndal er jo omringet av både fjell og fjord, så her er det bare å velge. Ski, klatring, padling, dykking, paragliding og stisykling er vanlige ekstremsporter å drive med.
 
Andre fritidsaktiviteter er sandvolleyball, revy, dansing, drift av studentuteplassen Meieriet, arbeide som frivilling på fjellsport eller fjell- og fjordmorofestivalen. 

MUSIKK OG DANS: Swing og livemusikk er soleklare favoritter, foruten frilutsaktivitetene studentene har tilgang på. (Foto: Privat)
 
 
Hvordan ville du beskrevet den typiske lokalbefolkningen?
 
Sogningen: naboen, uforståelig, aktiv, imøtekommende, glad i studentene, aldri opplevd rushtiden eller kø, evig fotballinteresserte, og dugnadens fedre.
 
 
Hva ville du sagt til andre som vurderer å flytte hit for å studere?
 
Jeg vil anbefale på det sterkeste å flytte til Sogndal. Hvis du ikke leser det her, så kommer du til å høre det fra en annen Sogndalsstudent.
 
Jeg flyttet hit fra Trondheim, og nå leker jeg med tanken om å bli boende her. Det er like sosialt på biblioteket som i kantina. Her finner du garantert nye venner og fritidsaktiviteter som du digger!
 

LES OGSÅ: Fredrik har det nesten for gøy i Volda

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet