SE OGSÅ:

Trondheim

 

Trondheim er Norges tredje største by. Det ligger ved Trondheimsfjorden, men har kort vei til fjellheimen. Som en av Norges eldste byer feiret Trondheim tusenårsjubileum i 1997. Byen er i stadig utvidelse og fornyelse, men bevarer en sjarm med sine gamle bydeler.


 

Studentliv

Trondheim er kanskje Norges mest typiske studentby. Hele 30 000 av byens 156 000 innbyggere er studenter. Og det merkes. De driver byens største uteplass og mest populære konsertscene på Samfundet, arrangerer Norges største kulturarrangement UKA og driver sportslige aktiviteter i Norges største idrettsklubb NTNUI. Studentene preger bybildet i Trondheim i så stor grad at det virker som den dør ut hver sommer når studentene drar hjem.

Uteliv


Trondheim er en levende by om kveldene. Med alt fra gamle kroer ved bryggene til store utesteder i sentrum har Trondheim noe til enhver smak på utelivsfronten. Om sommeren kryr det av steder med uteservering, hvor moderne Solsiden har flere populære puber og restauranter med utepils. Flere puber med studentrabatt gjør det lett å finne øl til en rimelig penge i Trondheim.
 


 

Hva gjør du på fritiden?

Det fins nok å gjøre som student i Trondheim. Mer enn nok, hvis du har tenkt å studere i tillegg. Man kan bli gjengmedlem i de over 40 ulike gjengene som holder til på Studentersamfundet, og drive med alt fra studentradio til kafèdrift. Man kan engasjere seg i kulturfestivalen UKA eller den internasjonale studentfestivalen ISFiT, som begge arrangeres hvert andre år. Eller man kan bli med i NTNUI, og være aktiv i alt fra fekting til amerikansk fotball. I tillegg har de fleste studier linjeforeninger hvor man kan legge ned sitt engasjement. Det fins to store treningsanlegg i byen, som kun er for studenter. Om sommeren er det populære strender rundt byen, og om vinteren er det kort vei til flere skianlegg.

Bolig i byen

LES OGSÅ: NTNU fyller 100 år

 

Er man tidlig ute før sommeren er det stort sett enkelt å få seg en rimelig leilighet der du vil bo, enten det er alene eller i bokollektiv. Det fins også studentbyer i stort sett alle deler av Trondheim, som eies av Studentsamskipnaden i Trondheim. I tillegg er det et par private studenthjem som leier ut rom, inkludert måltider, for en billig penge.


 

 

Reise til og fra byen

 

Man kan komme seg til Trondheim med både fly, tog, buss og båt. I tillegg til SAS Braathens har både Widerøes, Norwegian og Coast Air billige strekninger til og fra Trondheim. NSB har 2-3 avganger daglig både nordover og sørover, og er man tidlig ute finner man svært billige billetter med studentrabatter. Setter man pris foran komfort kan man velge Lavprisekspressen som er det billigste bussalternativet.

LES OGSÅ: Mitt studiested - Nicholas studerer i studentbyen Trondheim

Praktisk info
Er man usikker på noe som student i Trondheim, kan Studentersamkipnaden i byen hjelpe deg med stort sett hva det måtte være. Alt fra manglende husvære til legeordning. Hjemmesiden deres er www.sit.no