(StudentTorget.no):

Er dette en person som kan tilføre oss noe? Er interessen for jobben til stede, eller er dette en persom som forsvinner ut døra etter et år eller to i jobben.

 

Vær interessert

Spørsmål knyttet til hvorvidt du er oppriktig interssert i jobben, kommer ofte i begynnelsen av et intervju. Virker du ikke tilstekkelig motivert eller interessert er det en overveiende sannsynlighet for at du ikke blir valgt.  Du må fremstå som genuint interessert i den aktuelle jobben. Det innebærer gode forberedelser som vi har snakket om tidligere.

 

Vær positiv og langsiktig

Er det en fast jobb så er det viktig å gi inntrykk av at du har tenkt å bli en lengre periode og har ambisjoner inne bransjen,stillingen og firmaet. Du bør ikke begynne å snakke om andre jobber som du har søkt på (bortsett fra om du er i søknadsprosess med tilsvarende jobber som kan være et utrykk for at du virkelig er motivert for å jobbe i bransjenm/ stillingstypen). Dersom det er et vikariat du søker på, kan du svare at det er det du ønsker om å komme inn i en fast stilling i bransjen/firmet om det er mulig etter hvert.

Du bør ikke begynne å snakke om at du egentlig har planer om å studere vider og ta en master etter et år i jobben, men gi gjerne utrykk for at du har ønsker om dette etter hvert. Spør om bedriften har ordninger hvor man sponser de ansattes videreutdanning.

 

Ambisiøs men ikke overivrig

Gi inntrykk av at du er ambisiøs, men ikke så ambisiøs at de som intervjuer deg vil føle deg som en trussel. Du må passe på at du ikke fremstår som belærende.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: