(StudentTorget.no):
 
I Tyskland får du det beste av kunst og kultur, store byer og små landsbyer. Dessuten er tyskerne veldig glad i å ha det gøy. Vi har samlet ti ting du bør oppleve mens du studerer i landet. 
 
 

Berlin

Berlin har i lange tider vært Europas desiderte kulturhovedstad. En rekke av både fortidens og

nåtidens kunstnere har dratt nettopp hit for å finne inspirasjon. Her skrev Franz Kafka sine mest kjente verker, og David Bowie sin beste musikk. Dessuten har Berlin en spennende nyere historie. Stasi-fengselet er et grusomt bevis på
hvordan det hemmelige politiet rådde under den kalde krigen. Og selvsagt må du få med deg East Side Gallery, Brandenburger Tor, Under der Linden, og Potzdamer Platz. Her får du det beste innen kunst, kultur og uteliv.
 
 
Cologne
 
Cologne er en av Tyskland mest besøkte byer, og er spesielt kjent for Nord-Europas største kirke, katedralen Kölner Dom. Byggingen av katedralen startet i 1248, men den sto ikke ferdig før hele 600 år senere. Ellers byr Cologne på et pulserende uteliv, mye kunst og kultur og flere kjente julemarkeder.
 
 

Neuschwanstein

Det nærmeste vi kommer et ekte eventyrslott er inspirasjonen bak slottet i Disney-filmen om Tornerose, som ligger i de tyske Alpene. Istedenfor å engasjere en arkitekt, ba den slottsgale gjeldsslaven Ludvig 

II, gjerne omtalt som "eventyrprinsen", en teaterrekvisitt-designer om å gjøre realitet av hans drømmeslott. Mye av arkitekturen og interiøret er inspirert av nettopp teaterscenen og spesielt Wagners opera om svaneridderen, Lohengrin. 
 
 
Heidelberg
 
Heidelberg er tydelig knyttet til den tyske romantikken og assosieres gjerne med filosofer, diktere og malere. Også Heidelberg er en populær by blant turistene, så det kan være lurt å ta turen utenom sesongen. Her finner du det kjente Heidelberg slott og Old Brigde. I gamlebyen finner du små, koselige gater med særegne butikker. Heidelberg er en av Tyskland største studentbyer, takket være det prestisjetunge Heidelberg Universitet. 
 
 

Oktoberfest i München

«Verdens største landsby», München, er en by som vet å more seg, og spesielt i månedsskiftet september/oktober. Da settes 16 dager av til oktoberfest. Oktoberfesttradisjonen er lang og startet 
allerede i 1810, som en feiring av ekteskapet mellom det bayerske kronprinsparet Ludwig og Therese. I dag feires oktoberfest over hele verden, men det er den på Theresienwiese i München som er ekte vare. Til festivalen brygges eget, ekstra sterkt, oktoberfestøl i lokale bryggerier i München. 
 

 

Frankfurt 

Frankfurt er Tysklands finanssenter, hvilket gjenspeiles i de høye skyskraperne. Som en kontrast til byens umiddelbare futuristiske utseende, finner du også historiske plasser med brosteinsgater, tømmerhus og tradisjonelle vinbarer. Frankfurt skal også ha et av Tysklands beste uteliv. 

 
 

Dresden

Før andre verdenskrig var Dresden Tysklands aller vakreste by, men kun ruiner sto igjen etter den massive bombingen byen ble utsatt for. En fantastisk gjenoppbyggings- og restaureringsjobb har dog gjort at den er på god vei tilbake. På 90-tallet ble byen også utvidet og den er i dag både Europas grønneste og Tysklands fjerde største by. Frauenkirche som opprinnelig var fra 1700-tallet, er blant bygningene som nå faktisk er oppe og står igjen. Nesten uten unntak ble den finansiert av private givere og arbeidet med å bygge den igjen startet i 1994. Fra kirken har du fantastisk utsikt over Dresden Gamleby, Aldstadt. 
 

 
Julemarkeder
 
Drikk Glühwein, varm, krydret vin, på et av de mange julemarkedene i landet. Julemarkedene i Tyskland, Weihnachtsmarkt, har røtter helt tilbake til middelalderen og trekker turister fra hele verden. Striezelmarkt i Dresden er landets eldste og strekker seg helt tilbake til 1434. Ellers er det tradisjonsrike, store og kjente markeder i Nürnberg, Lübeck, München og Frankfurt. Markedene varer gjerne i en hel måned. 
 
 

Hamburg

Hamburg er blant annet kjent for utelivsgata Reeperbahn, som skal huse det beste av barer, klubber og restauranter, samt byens «red light district». Det var nettopp i denne gata Beatles startet karrieren sin i 1960. Ellers er Hamburg verdens tredje største havneby, etter London og New York, og du finner alt du måtte trenge i en storby. 
 

LES OGSÅ: - En storby som Berlin sover aldri

 
Black Forest 
 
Om bildet ditt av Tyskland er av et sted litt ute på landsbygda og består av lederhosen og tradisjonell tysk arkitektur av tømmer og hvit mur, finner du det i Black Forest, eller Schwarzwald. Populære byer å besøke er Baden Baden, Freiburg og Calw. Her finner du tykke skoger, store enger, gårder og små byer, og det er faktisk her gjøkuret kommer fra.  
 
 

Klikk her for å se alle skoler og studier i utlandet