(StudentTorget.no):

Jakten på «Årets gründerkvinne 2013» med en premie på én million kroner er i gang. Hvis du har en spennende og innovativ bedrift og ambisjoner om å vokse, kan den bli din! 
 
Dette er femte gang «Årets gründerkvinne» kåres, og jakten er i gang for å finne en verdig vinner.  
 
 

Flere kvinner på banen

 
- Vi må få flere kvinnelig etablerere på banen. Kvinner bidrar med kompetanse og ideer, og dermed økt verdiskapning. Prisen «Årets gründerkvinne» kan inspirere og stimulere kvinner til realisere forretningsideer de bærer på, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.
 
At prisen kan påvirke framtiden for din bedrift er det ingen tvil om. Fjorårets vinner av prisen, Siri Skøien, er et bevis på nettopp dette. Hennes bedrift Comlight AS har kommet et godt stykke på vei med å lyse opp veier verden over.
 
- Den dagen jeg ble utnevnt til «Årets Gründerkvinne», var det mye som forandret seg. Prispengene i seg selv har allerede bidratt til å løfte mitt selskap i rett retning, bekrefter Skøien.
   
Hun beskriver prisen og tillitserklæringen som en unik vitamininnsprøyting og en stor inspirasjon. Hun håper å inspirere og motivere andre gründere gjennom å sette fokus på hvor givende og spennende det er å være gründer.
 
 

Søker gode forbilder

 
Gründeren selv må ha etablert og utviklet bedriften. Bedriften må være nyskapende og ha ambisjoner om internasjonal vekst. «Årets Gründerkvinne» har mulighet til å bli en viktig rollemodell for andre kvinner. 
 
– Målet med prisen er å løfte frem gode forbilder for å stimulere til mer entreprenørskap blant kvinner i Norge og vi håper at denne prisen oppmuntrer til nettopp det, sier Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge.
 
Meld deg på her: www.innovasjonnorge.no 
 
Søknadsfrist 15. november. 
Prisen deles ut 8. mars 2013. 
 

LES OGSÅ: MESH dyrker frem Norges neste gründere