(StudentTorget):

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (EOY) er verdens største vekstskaperprogram. I Norge arrangeres EOY i 2012 for ellevte året på rad.
 
Håkon Bertheussen, utvikler av Wordfeud og eier av Bertheussen IT AS, vant prisen YOUNG Entrepreneur Of The Year.
 
 

20 millioner brukere

 
29 år gamle Håkon Bertheussen fra Tromsø er gründer av applikasjonen Wordfeud, som er en elektronisk variant av ordspillet Scrabble.
 
Applikasjonen ble utviklet på fritiden med bakgrunn i at han selv er veldig glad i Scrabble, og spillet ble raskt en suksess etter lanseringen i august 2010.
 
I 2011 var det ingen i Norge som tjente mer på salg av applikasjoner til smarttelefoner enn Bertheussen. Selskapet Bertheussen IT AS solgte for 18,3 millioner og årsresultatet endte på 17,7 millioner kroner.
 
Til nå har nærmere 20 millioner mobilbrukere lastet ned Wordfeud, hvorav 1,3 millioner i Norge, og hver dag er fire millioner personer innom spillet. Wordfeud er blant annet tilgjengelig på bokmål, nynorsk, svensk, dansk, engelsk, fransk, spansk og nederlandsk. 
 
Vinneren av den norske finalen går videre til den internasjonale finalen i Monaco i juni 2013, der nasjonale vinnere fra over 50 land møtes.
 
 
Om Bertheussen uttaler juryen:
 
YOUNG Entrepreneur Of The Year-prisen skal fremheve en ung person som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap.
 
Årets vinner har klart å ta lek på gutterommet over til å bli en lønnsom virksomhet. Gjennom tidlig å forstå nye trender og distribusjonskanaler har årets vinner klart å levere et innovativt produkt tilpasset nyutviklet teknologi. Lønnsomheten er oppnådd ved rask utrulling av produktet internasjonalt gjennom profesjonelle samarbeidspartnere. Vinneren har til tross for sin korte karriere klart å oppnå resultater som sikrer finansiering av videre utvikling av nye produkter og selskapet som sådan. Vekstskaperen har vist hvilke muligheter som ligger i nye trender og teknologi!
 

LES OGSÅ: MESH dyrker frem Norges neste gründere