(Campus):

Gründerne:
Oda Midtlyng Klempe (28)
Mari Stølan (28)
 
Utdanning:
Oda: Klesdesign på Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.
Mari: Grafisk design på Central Saint Martins i London.
 
Står bak klesmerket SØLV.
 
 
- Hva er SØLV?
 
- Klesmerket SØLV ble etablert i 2010, med en visjon om at det er favorittplaggene som varer.
SØLV tilbyr levedyktige plagg for kunden å bli glad i, og retter seg mot en bevisst, ambisiøs og livsglad kvinne. SØLV leverer en høst/vinter-kolleksjon årlig, bestående av tidløse plagg for kvinner, med inspirasjon fra nordisk naturlighet i stoffvalg, og fransk eleganse i snitt.

 Oda og Maris gründertips:

 

  • Ting tar alltid dobbelt så lang tid som man planlegger
  • Begynn i det små, ikke tenk at innspyttet kapital er løsningen i begynnelsen
  • Det ordner seg!

 

 

 

- Hvordan kom dere frem til at dere ville bli designere?

- Utgangspunktet er vel at design er noe vi hver for oss alltid har interessert oss for. Det man er god til, kan man også lykkes med. SØLV var i utgangspunktet basert på en drøm om å skape noe eget, og har etterhvert utviklet seg til et levedyktig prosjekt som vi har stor tro på for fremtiden.
 
 
- Hvorfor har dere tro på konseptet?
 
- I en tid hvor bevisstheten rundt overforbruk og overproduksjon øker, ser man en økning av nye aktører innen mat, møbel og produktdesign som ser tilbake til gamle verdier basert på det lokale, tidløshet og kvalitet over kvantitet. Klesbransjen henger fortsatt etter på grunn av en trendbasert syklus som gir mindre og mindre mening i dag. Etter å ha testet ut SØLV i den satte mote-syklusen de siste to årene, vil vi i 2013 kutte butikkleddet og selge direkte til kunden. Ved å unngå bransjens krav til hyppige leveringer og overproduksjon, kan vi senke tempoet og rette større fokus på plagget og sluttkunden.
 
 
- Hva er status for bedriften akkurat nå?
 
- SØLV er nå i salgsperioden for årets kolleksjon. Den forhåndsbestilles av kunden frem til juni, og kunden kan ta del i plaggets reise fra stoffet veves i Skottland, frem til plagget leveres fra vår fabrikk i Portugal i oktober. Vi håper at en gjennomsiktelig verdikjede, og inkludering i produksjonsfasen, gir kunden et større eierforhold til plagget.
 
 
- Hva har vært mest utfordrende med å starte for seg selv?
 
- Det å skulle gjøre en rekke oppgaver man i utgangspunktet ikke var forberedt på, og ikke har kompetanse til. Det har ført til tabber som har ødelagt en del nattesøvn. Men det er effektiv læring! Bud nummer én, er å sette seg godt inn alle aspekter av det å drive en bedrift før man starter.
 
 
- Hva er deres beste gründeregenskaper?
 
- Vi har lært oss å ikke ta så tungt på ting, og det er nok en nødvendig egenskap. Ellers er vi grunnleggende positive personer, som ikke er redde for å stå på.
 
 
Denne saken ble først publisert i Campus #1 2013

LES OGSÅ: Realiserte gründerdrømmen med Kickstarter