(StudentTorget.no):

I dag sto landets aller beste studentbedrifter klar på stands i Næringslivets Hus, for å overbevise juryen om at nettopp de hadde den beste bedriftsideen. 
 
I løpet av den to dager lange NM-konkurransen har studentbedriftene prøvd å overbevise juryen om at deres produkt egner seg for et større marked. Studentbedriftene har blant annet levert en to-minutters presentasjon av ideen og produktet på scenen, speed-datet medlemmer av juryen og stått på mini-stands for en endelig presentasjon av bedriften. 
 
 

Et stort markedspotensial 

Til slutt var det Elio SB som trakk det lengste strået og vant NM for studentbedrifter 2014. Studentbedriften har kommet på ideen å utvikle en universal batteridreven drillholder. Juryen begrunnet avgjørelsen med at vinnerbedriften utviste sterk faglig kompetanse og har relevant arbeidserfaring til å støtte opp under produktet. 

 

ÅRETS VINNERE: De fem ingeniørstudentene i studentbedriften Elio SB skal utvikle og selge en universal holder for batteridriller.

- Vinneren av beste Studentbedrift 2014 kjennetegnes av sterk faglig kompetanse, relevant arbeidserfaring og kreativitet. De imponerte juryen med hvordan de har omsatt dette til en svært enkel idé for et produkt med et stort markedspotensial, både nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder av UE Norge, Maalfrid Brath.

Den batteridrevende drillholderen fikk også skryt for å virke tidsbesparende og skadeforebyggende for sine brukere. De fem ingeniørstudentenes engasjement og troverdige formidling av produktet avgjorde det endelige utfallet.
 
 

Klare for EM 

Idet vinneren avsløres slippes jubelen løs fra de unge ingeniørstudentene i Elio SB. Som vinner av Norges beste studentbedrift 2014, får Elio SB 20.000 kroner og vil representerer Norge i EM for studentbedrifter i Amsterdam i juli 2014. NM-vinnerne er klar til å ta neste utfordring på strak arm. 
 
- Det blir for det første å oversette alt til engelsk, og omstille seg til et internasjonalt språk. Vi er ikke med i en konkurranse for gøy. Her skal vi frem, sier Kim Østreim, med en hel del glimt i øyet.
 
 

Disse vant også priser i NM for Studentbedrifter: 

Norges beste Studentbedrift 2014
 
Vinner: Elio SB 
Pris 20.000 kroner og EM-deltakelse i Amsterdam 2014.
 
Andreplass: Ajuda SB
Pris: 10.000 kroner
 
 
Ferdprisen for størst internasjonalt potensial
 
Vinner: Contra SB
Pris: 10.000 kroner og EM-deltakelse i Amsterdam 2014.
 
 
ManpowerGroups pris for beste HR-bedrift 
 
Vinner: Erkna SB
Pris: 5.000 kroner
 
 
Nordeaprisen for beste forretningsplan 
 
Vinner: Gaia SB 
Pris: 5.000 kroner 
 
 
NHO-prisen for beste samarbeid med Næringslivet
 
Vinner: Elio SB
Pris: 5.000 kroner 
 
 
Økonomi- og regnskapsprisen – i samarbeid med SMSØ 
 
Vinner: Novis SB
Pris: 5.000 kroner
 
 
Beste sosiale entreprenør
 
Ingen vinnere.
 
 
Beste profilering 
 
Vinner: Gaia SB
Pris: 5.000 kroner
 
 

Vinnernes bedriftsideer

Elio SB
 
Elio SB skal utvikle og selge en holder for batteridriller som vil bidra til en sikrere og mer effektiv hverdag for håndverkeren. Batteridrillholderen vil være universal, og skal kunne monteres til alle typer gardintrapper.
 
 
Ajuda SB
 
Ajuda SB tar noe vanskelig og gjør det enkelt. På- og avtakningen av kompresjonssokker er belastende for både brukere og pleiere. Hjelpemiddelet ”Gerd” vil redusere belastningsskader i omsorgstjenesten, samt gi brukeren økt mestringsfølelse og livskvalitet ved å få muligheten til å klare det selv. 
 
 
Novis SB
 
Foretningsideen til bedriften bygger på omsorg og innovativ velferdsteknologi, hvor tjenesten er en applikasjon med integrerte funksjoner ment for smartklokker. Bedriften kaller applikasjonen URsafe, og er ment for eldre og funksjonsnedsatte. Hensikten er å få eldre og funksjonsnedsatte til å bo lenger hjemme. 
 
 
Erkna SB
 
Har utviklet et innregistrerings- og kommunikasjonsverktøy som skal hjelpe skoler og bedrifter med å effektivisere innregistrering av oppmøte og kommunikasjonen mellom 
 
 
Contra SB
 
Skal utvikle og selge et produkt som skal gjøre bedre å trekke i tau. Vårt mål er at produktet skal bli et «must» for alle jegere.
 
 
Gaia SB
 
Gaia er et møtested for kvinner som ønsker å utvikle og utfordre seg selv. Gaia SB arrangerer 
kurs og seminarer med temaene styrke, selvtillit og utvikling.  
 
(Kilde: www.eu.no)
 

LES OGSÅ: Realiserte gründerbedrift gjennom Kickstarter

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger