(StudentTorget.no):

Navn: Signy Fardal

Alder: 50

Studerte: Grunnfag i sosiologi og massekommunikasjon ved universitetet i Oslo

Yrke: Redaktør i magasinet Elle

 

Denne uken ble en YouTube-video med et fem år gammelt intervju med Signy Fardal i forbindelse med Elles tiårsjublileum i Norge en stor hit. Videoen viser at Fardal skal vise journalisten at Elle er mer enn et overfladig motemagasin, og at kvinner lærer noe i hvert eneste nummer. Problemet var at hun ikke greide å finne noe stoff i bladet hun kunne bruke som eksempel, og ble rett og slett ganske frustrert over spørsmålet. Vi i StudentTorget lurte derimot på hvordan Fardal var som student.

 

Vil du si at du var en flittig student?

JOURNALISTSPIRE: Det ble med grunnfag for Signy Fardal, hun fikk nemlig jobb i Dagbladet mens hun studerte på Blindern.

Når jeg først studerte, var jeg engasjert. Jeg håper alle studenter skjønner at dette er den beste tiden i livet. Jeg syns det ble litt kjedelig på lesesalen, men jeg var alltid på forelesningene. Jeg var også politisk engasjert i Sosialistisk front, politiske debatter var veldig artig, i tillegg til at jeg var journalist i Universitas (studentavisa på Blinden red.anm). Jeg var engasjert i dagene også, bortsett fra statistikk, det klarte jeg ikke.


 

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Det er vanskelig å finne en bestemt ting. Det handler om den følelsen jeg hadde, man er superprivilegert som kan studere det man vil, gå rundt på Blindern og leve studentens glade dager. Det er en veldig spennende tid hvor du står på starten av voksenlivet og har hele verden foran deg.

 

- Og det verste?

Det var vel som det er for studenter i dag, det var knapt med pengene og det å skulle leve på studielån, som ikke var så sort. Som student har man ganske dyr livsstil mener jeg å huske, men det gikk jo bra. Dessuten skal du være disiplinert å komme deg opp om morgenen. Det er ingen som står i døra og passer på. Også statistikk da.

 

Savner du studentlivet?

Ja, jeg savner det særlig når jeg er på universitetene og snakker med studentene. Så savner jeg det å være ung og være i starten av livet. Det er masse med studentlivet som er spennende, og som man ikke tenker så mye på mens det pågår, så det gjelder å bruke årene på best mulig måte. Man er veldig sosial og får masse nye venner.


 

Er det noe du ville gjort annerledes da du studerte, i såfall hva?

Jeg tror jeg skulle lest litt mer statistikk. Husker ikke hvordan det gikk på den eksamenen, men tror det er den dårligste karakteren jeg har. Jeg begynte å jobbe før jeg var ferdig med studiene. Jeg var journalistspire i Dagbladet og fikk jobb i den avisa alle ville jobbe i. Jeg hadde tenkt å ta en cand.mag-grad, og angrer på det i ettertid. Jeg var nok litt for ivrig med å komme i gang.

 

Har du noen gode tips til nye studenter?

Nyt tiden. Vær strukturert sånn at du både får nytte av å studere og ha det hyggelig sosialt. Men det beste tipset jeg kan gi er å nyte tiden.

 

Hva har du tatt med deg videre fra studietiden?

Livsvisdom, lærdom og mange gode venner.

 

LES OGSÅ: Siffer-programleder Jo Røislien: - Våg å nerde og gi blaffen i hva som er poppis