(StudentTorget.no):

Navn: Kristine Riis

Alder: 29

Studerte: Grunnfag i historie og radiojournalistikk ved Høgskulen i Volda.

Yrke:Journalist, komiker og skuespiller. Hadde i flere år programmet «Drillpikene» på NRK P3 sammen med studievenninne Live Nelvik. I Høst har hun vikariert for Henriette Steenstrup i «Torsdag kveld fra Nydalen». Nå er hun aktuell med i TV Norges julekalender «Nissene over skog og hei».

 

Vil du si at du var en flittig student?

Ikke det første året. Jeg skulle sette opp studentrevyen i Volda, og syns det var mye morsommere enn å lese, derfor fikk jeg også c på mange av eksamene. Det gikk bedre det andre året. Det var veldig mange flittige studenter der, jeg ble veldig frika ut av at folk kom å spurte «har du lest dette og dette og dette?» da jeg møtte opp på lesesalen, derfor leste jeg heller hjemme.

 

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Jeg har ganske mange gode minner. For eksempel fikk jeg mange gode venner, da vi satte opp revyen ble jeg for eksempel kjent med mange mennesker. Så brukte vi naturen mye, vi dro blant annet på en lang fjelltur for å se på et eller annet naturfenomen, mulig det var solformørkelse. Jeg er Oslojente, og i Oslo har du ikke natur på samme måte som i Volda. Så mitt beste minne er en blanding av fester, det sosiale og naturen.


 

Og det verste?

Det verste var vel at i løpet av de årene gikk der, var det mange som døde. En tok livet sitt, en ble tatt av en bølge og en falt ned fra fjellet Rotsethornet.

 

Savner du studentlivet? Hva savner du eventuelt mest?

Jeg savner det ikke. Jeg er så glad for at jeg slipper eksamen. Jeg savner de jeg bodde sammen med, vi var fem jenter, og vi kunne sitte på en fredag, å si «ja, skal vi ha fest, eller? » Så hadde vi fest. Jeg savner spontaniteten, plutselig har man 10 venner på besøk. Nå må man si i fra i tre uker i forveien hvis man skal arrangere noe.

 

Er det noe du ville gjort annerledes da du studerte?

Jeg ville prøvd å lese litt mer og litt mer jevnlig slik at jeg hadde sluppe å lese meg hjel før eksamen.

 

Hva irriterte deg mest som student?

Jeg kan ikke huske at jeg var så irritert, jeg hadde det så fint i Volda.

 

Har du noen tips til nye studenter?

Jeg vet ikke om jeg er rett person til det, jeg ble aldri ferdig med skolen, etter at jeg var ferdig med andreåret fikk jeg jobb i P3. Men man bruker mye tid på ha noia i forkant av eksamen, hvor man tenker at man ikke klarer det og så videre. Og det er veldig bortkastet. Jeg tenker at det ikke er så farlig om det går dårlig på en eksamen eller om du melder deg på feil fag. Så er det viktig å prøve å ha en balanse mellom det sosiale og skolen. Det er ikke bra om det blir bare skole eller bare sosialt, men like mye av begge deler.


 

Hva har du tatt med deg videre fra studietiden?

Mange venner. Jeg jobbet med Live (Nelvik red.anm) i mange år, vi gikk sammen i Volda. Jeg møter også mange jeg har studert med i jobben. Også har jeg tatt med meg en god følelse. Jeg har alltid vært glad i revy, og holdt på med det på videregående også, det var gøy å få fortsette med sånne barnslige ting.
 

 

LES OGSÅ: Elle-redaktør Signy Fardal: - Jeg skulle lest litt mer på statistikk

LES OGSÅ: Siffer-programleder Jo Røislien: - Våg å nerde og gi blaffen i hva som er poppis