(StudentTorget.no):

Stemmen til P3s trofaste morgenfugl, Ronny Brede Aase (25) fra P3morgen er den første som møter mange sammen med frokosten på morgenkvisten. Til tross for sin unge alder har han allerede lang fartstid som radiomann. I to år studerte han digital medieproduksjon ved Høyskolen i Østfold, før han begynte å skulke for å lage lokalradio i Halden, så fikk han jobb i NRK. Skal vi tro Ronny selv, var han en skippertaksperson som student

- Jeg døgnet og gjorde enorme skippertak rett før eksamen og innlevering. Jeg slet med å motivere meg gjennom semesteret og likte vel best den sosiale delen av det å studere, sier han til StudentTorget.

 

Mange flotte folk

Det beste minnet han sitter igjen med fra studietiden er alle de bra folkene han ble kjent med.


- Jeg studerte sammen med mange flotte folk, som jeg er god venn med den dag i dag. Det er en herlig gjeng, og vi fant på mye moro utenom studiene, sier han videre.

 RONNY BREDE AASE:


Navn: Ronny Brede Aase.

Alder: 25 år.

Studerte: Digital medieproduksjon ved Høyskolen i Østfold.


Yrke: Programleder i P3morgen på NRK P3.


Studiet hans var forholdsvis nyoppstartet da han ble student, og han var ikke helt fornøyd med skolens kunnskap innenfor medieproduksjon.

- Det verste med studietiden var å oppdage hvor lite planlagt det nystartete studiet var, og hvor lite peiling skolen hadde på medieproduksjon, og hvor dårlig vi som studenter ble behandlet da vi påpekte dette.

 

Savner den spennende følelsen

Det hender at Brede Aase savner livet som student.


- Jeg savner tilværelsen både titt og ofte, Ikke skolebiten, men det å ha flyttet hjemmefra til en ny plass. Den spennende, sitrende følelsen av at alt er nytt og spennende, og at verden ligger klar for utforsking, forteller han.

 

Viktig med erfaring

Planen til 25-åringen var å ta en bachelor, men etter to år på skolebenken, hvor han også utveklset til London i ett semester fikk han andre planer.


- Jeg skulket studiene ved HiØ for å lage lokalradio i Halden. Så søkte jeg på jobb i P3 under utvekslingen i London, var på audition og fikk min første vikariat. Da hadde jeg jobbet to år på rad som sommervikar i NRK Sogn og Fjordane. Jeg mener at erfaring er vel så viktig som studier, om ikke viktigere, sier Ronny.


Siden har han vært i P3. Nå er han programleder i P3morgen som går på hverdager fra klokka 06.30 til 10.00 sammen med Live Nelvik. Ronny som er fra Førde har også blitt belønnet for bruken av sin dialekt på radio, i 2009 fikk han Kulturdepartementets nynorskpris for journalister. I høst ble Ronny og makker Live kåret til årets radionavn under radiobransjens prisutdeling Prix Radio.

-  Hva har du tatt med deg videre fra studietiden?

-At ting ordner seg til slutt, og at man må nyte tilværelsen mens man kan. 

 

LES OGSÅ: Elle-redaktør Signy Fardal: - Jeg skulle lest litt mer på statistikk

 

LES OGSÅ: Siffer-programleder Jo Røislien: - Våg å nerde og gi blaffen i hva som er poppis