(StudentTorget.no):

Pål Gordon Nilsen (39) er en erfaren sportsjournalist i NRK  Opprinnelig er han utdannet radiojournalist, men det tok ikke lang tid før han dukket opp på skjermen. Han er fast innslag i TV-ruta hver helg når det sport på TV. Sammen med sin partner Thomas Alsgaard formidler de store og små sports øyeblikk til norske tv-seere, i tillegg har han også ledet NRKs 17. mai-sending. 

Han tok utdanningen sin ved Gimlekollen mediesenter i Kristiandsand, deretter tok han turen til journalistikkfabrikken på Vestlandet, Høgskulen i Volda, hvor han tok radiojournalistikk.

Han mener selv han var en middles flittig student, og at han hadde mest sansen for de praktiske oppgavene på jouralistikkutdanningen. 

 


NRK-JOURNALIST: Pål Gordon Nilsen er fast innslag i NRKs "Sportslørdag" og "Sporsøndag"

- Jeg var helt på det jevne. Likte best praktiske oppgaver. Jeg var stort sett på alle forelesninger for jeg likte dårlig å lese på egenhånd.

Han syns studietiden var en fin tid, og forteller at det beste var alle relasjonene han fikk

- Det beste var nok det sosiale og vennskapene som varer fortsatt, sier han videre.

 

Den bekymringsløse tiden

Eksamenpress og økonomien har han imidlertid ikke noen gode minner fra. 

- Det verste med å være student var press før eksamen og studielånet som stadig ble større.

Hvis NRK-journalisten skal sette fingeren på noe han kunne gjort annerledes under studietiden må det være å utforske litt mer av verden. 

- Jeg ville ha reist mer under studietiden og kanskje studert litt mer.

- Hva har du tatt med deg videre fra studielivet? 

- Jeg har tatt med megkunnskap og vennskap inn i voksnelivet. 

Nilsen husker studentlivet som en beymringsfri tilværelse, og kommer med ett godt råd til alle tudenter. 

- Studentlivet er bekymringsløst sammenliknet med andre faser i livet! Når man blir «stor» og begynner i fast jobb blir alt så mye mer alvorlig. Nyt det mens du kan!

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: