(StudentTorget.no):

Simen Staalnacke studerte internasjonal markedsføring og forretningsutvikling ved Norges Markedshøyskole i Oslo i ett år. Deretter dro han til Hawaii for å fullføre utdannelsen ved Hawaii Pacific University.

Det var på et nachspiel i øystaten midt i Stillehavet han fikk ideen til klesmerket Moods of Norway sammen med medgründerne Peder Børresen og Stefan Dalquist. Ti år etter er klesmerket en gigantsuksess. Mye av suksessen Staalnacke har hatt kan ha noe å gjøre med at han fulgte med i timen. 

- Jeg tror du kan si at jeg var en over gjennomsnittet flittig student. Jeg vant til og med et scholarship på universitetet, som én av 1200 studenter. Når man bruker tid på å gå på skolen og studere, er det å gjøre en god jobb det minste du kan gjøre, sier Staalnacke til StudentTorget.

 FAKTA: 

Navn: Simen Staalnacke

Alder: 36

Studerte: Internasjonal markedsføring og forretningsutvikling ved Norges Markedshøyskole og Hawaii Pacific University.


Yrke: En av gründerne bak klesmerket Moods of Norway.

 

- Hawaii var helt fantastisk 

- Hva er ditt beste minne fra studietiden?

- Det må være Hawaii. Det er en helt fantastisk plass som er unik i verdenssammenheng. I tillegg vil jeg også nevne alle vennene jeg fikk da jeg studerte. Vi bodde åtte gutter fordelt på to soverom. Det gjorde at ting til tider var veldig ustrukturert, men det var utrolig morsomt, sier han. 

Staalnacke er strålende fornøyd med sin studietid, og har kun gode minner.

-  Jeg hadde en fantastisk studietid som jeg er veldig fornøyd med. Jeg det er veldig smart å studere utenfor sitt eget land i ett semester eller to, om man har muligheten til det. Det er veldig bra å få litt flere referansepunkter, fortsetter klesgründeren.

 

- Lær deg en effektiv studieteknikk

Han har tatt med seg en hel del videre fra studietiden. 

- Man tar med seg den kunnskapen man tilegner seg. Jeg tror også at man lærer bedre hvordan man behandler mennesker og hvordan man samhandler når man studerer. Jeg tror studietiden preger folk mer enn man tror, sier han.


- Hva er dine tips til nye studenter?

- Det beste tipset er at man må lære seg en effektiv studieteknikk som fungerer. Det finnes noen triks for hvordan man best tar til seg kunnskap, de er det viktig å lære seg. Det er også viktig å se på studietiden som en blanding mellom jobb og fritid, ta studiene alvorlig, det vil man få mye igjen for. Det er en fantastisk fin tid av livet, det er også godt å vite i ettertid at du gjorde så godt du kunne. 

 

LES OGSÅ: Datarocks Fredrik Saroea: - Føler meg fortsatt som en student