(StudentTorget.no):

Bartosz Piasecki ble Norges svar på Zorro og vår store idrettshelt da han overraskende vant OL-sølv under de Olympiske leker i London.

Til vanlig er Piasecki mattelærer ved Wang toppidrettsgymnas, samtidig som han fekter seg frem til verdenstoppen. 
 
Som student ved Universitetet i Oslo var han ikke den som jobbet hardest, ifølge han selv.
 
- Jeg var nok ingen flittig student. Store treningsmengder samt mange reisedøgn ødela det. For meg så var gode karakterer ikke det viktigste ved studiene, men det og faktisk klare å fullføre studiene.
 
Sølv-vinneren har ingen dårlige minner fra tiden som student, men irriterte 
 FAKTA: 

Navn: Bartosz Piasecki

Alder: 25

Studerte: Bachelor i realfag (informatikk) ved Universitetet i Oslo.

Yrke: Realfagslærer på videregående og fekter.

Aktuell med: Vant OL-sølv i London

seg over dårlig tilrettelegging for toppidrettsutøvere.
 
- Det som irriterte meg mest at det tilrettelegges for lite for idrettsutøvere, sier Piasecki og legger til at studietiden også brakte med gode minner.
 
- Det beste minne fra studietiden er det gode samholdet blant studentene, men jeg skulle gjerne ha ønsket at jeg hadde hatt tid til å delta på flere studentarrangementer. Man treffer hele tiden nye studenter på tvers av fakultetene. Man får venner for livet.
 
 

Savner friheten

 
Hva savner du mest med studenttilværelsen?
 
- Det jeg savner aller mest er friheten. Når man er student er det veldig lite som er obligatorisk. Man kan legge opp dagene akkurat som man vil. Det kan være farlig for dem som ikke er disiplinerte, men det at man enkelte dager kunne gjøre akkurat hva man hadde lyst til var fantastisk.
 
 
- Hva ville du gjort annerleds hvis du var student i dag?
 

ZORRO: Hadde Bartosz Piasecki hatt muligheten ville han brukt mer tid på Blindern og studiene. 

- Jeg skulle gjerne ha vært mer tils tede på Blindern. Vært med på flere forelesninger og kollokvier. Når man er idrettsutøver ved siden av, blir man nødt til å jobbe mer i eget tempo og tilpasse arbeidsmengden med treninger, samlinger og konkurranser.
 
 
- Ditt råd til dagens studenter?
 
- Nye studenter bør delta på fadderuken for å bli kjent med de nye studentene. Samtidig er det et godt tips å forberede seg til forelesninger. Da vil man få mer ut av dem og studiene vil gå lettere. Det er også lurt å finne en studieteknikk som passer.
 
 
- Hva har du tatt med deg videre fra studietiden inn i karrieren?
 
- Jeg har ikke tatt med meg så mye fra studietiden, men heller mye fra idretten inn i undervisningen. Det er viktig til en hver tid å motivere elevene og minne om at kontinuitet er det som gir resultater på sikt.

 

LES OGSÅ: Datarocks Fredrik Saroea: - Føler meg fortsatt som en student