(StudentTorget.no):

Forbrukerøkonom Magne Gundersen (51) er for mange mest kjent fra Luksusfellen på TV3, hvor han rydder opp i privatøkonomien til nordmenn med betalingsvansker.
 
I tiden som student ved Handelsakademiet, bodde han flott og sentralt i krysset Blinderveien/Kirkeveien på Marienlyst i Oslo. Det var en fullt møblert toppleilighet i 10. etasje på 120 kvadratmeter med tre balkonger og ubeskrivelig utsikt. 
 
Man skulle tro det var godt over evnen til en student uten deltidsjobb, men han gikk ikke i luksusfellen av den grunn.
 
- 500 i husleie, inkludert strøm! Ufattelig billig, selv på begynnelsen av 80-tallet. Det skjedde mye sosialt i den leiligheten, legger han til med smil.
 
 

Høyt hår og skinnslips

Gundersen jobbet ikke ved siden av studiene, men valgte heller å jobbe mye i sommerferien. 
 
 FAKTA: 

 

Navn: Magne Gundersen

Alder: 51

Studerte: Handelsøkonomi ved Handelsakademiet i Oslo

Yrke: Forbrukerøkonom i Sparebank1

Aktuell med: Luksusfellen på TV3

 

- Det var et bevisst valg og fungerte veldig bra for meg. Pengene jeg tjente brukte jeg til å spe på studielånet gjennom hele studieåret. Jeg hadde i grunnen alltid god råd som student!
 
Magne er usikker på om han går for å ha vært en flittig student. 
 
- Jeg sto i kø hver morgen for å slippe inn på UB på Solli Plass og få en god lesesalplass. Men så gikk jeg ofte hjem ”tidlig”, sånn i 16-17-tiden. Og Jeg leste ingenting i helgene, unntatt før eksamen. Jeg syntes det fungerte godt å studere sånn omtrent innenfor vanlig arbeidstid, svarer han ydmykt.

Av dårlige minner fra studietiden, husker han da han glemte å melde seg opp på den aller første eksamen.

- Jeg var ung og skjønte ikke helt systemet med oppmelding, og måtte vente ett år på å ta den eksamenen. Men da fikk jeg min beste karakter, så det var kanskje ikke så ille likevel?

Magne forteller at de som var unge på 80-tallet, verken var opprørske eller revolusjonære. Det hadde de unge på 60- og 70-tallet gjort unna for dem.

 


ØKONOMIRÅD TIL STUDENTER: Når Magne Gundersen er ute på universiteter og Høyskoler for å snakke om studentøkonomi, nevner han StudentTorget for å vise hvor mange rabatter og tilbud man kan få som student. Gode råd fra en klok mann!

 

- Vi gikk på disco med høyt hår og skinnslips!

 
 

– Tenk jobb så tidlig som mulig

Det Gundersen savner mest fra studenttilværelsen, er friheten man opplever som student, med alle mulighetene åpne. 
 
Han legger til at hvis han kunne ha gjort noe annerledes om han var student i dag, ville han tatt hele eller deler av utdannelsen i utlandet. Dette er også han vil råde dagens studenter til å gjøre.
 
- Kom deg ut og bruk året eller årene i utlandet godt til å bli kjent med nye mennesker, praktisere et fremmed språk og oppdage nye sider ved deg selv.  
 
Et annet råd han vil gi, er å tenke jobb så tidlig som mulig i studietiden.  
 
- Knytt kontakter og gjør deg så relevant og interessant som mulig for fremtidige arbeidsgivere.  En dag blir arbeidsmarkedet mye tøffere enn nå.
 
Noe fra studietiden Magne har tatt med seg videre inn i karrieren er å stå opp om morgenen sier han
 
- Jeg trodde før at jeg var et uhelbredelig B-menneske, men oppdaget som student at det var lett og lurt å starte dagen tidlig.