(StudentTorget.no):

Sammen med Olli Wermskog og Marte Mørland tok Lars Berrum over sendetiden til Radioresepsjonen, med det nye humorshowet Boller og Burritos. Lars har ikke bare satset på humorkarrieren, han har også vært landslagsutøver i karate og utdannet seg til sykepleier ved Høgskolen i Oslo. 
 
Berrum forteller at han søkte sykepleierutdanning ved en tilfeldighet. Han visste ikke at han måtte rangere søkene på Samordna opptak, og siden sykepleier sto som førsteprioritet, var det tilfeldigvis der han kom inn. 
 
- Jeg trodde aldri jeg kom til å bli sykepleier, men fy faen så glad jeg er for at jeg ble det.
 
 

– Hvorfor i helvete er lærerne der?

Lars husker studietiden sin som en digg kake full av minnedekorasjoner. 

 


LYD OG BILDE: I tillegg til radioprogrammet, lager han det aktuelle humorshowet "Ukas Nyheter med Lars og Olli", som legges ut på p3.no.

 

- Jeg elsker kaken og har aldri angret på at jeg spiste den, sier han.

Skal han trekke fram det beste stykket fra kaken, må det være avslutningsfesten.
 
- Den gikk så hardt for seg og inkluderte så mange pene jenter at jeg følte jeg var gjest på Norges eneste og største lovlige bordell.
 
Praksisperioden på et sykehjem er nok et stykke som bør fremheves. 
 
- Jeg gruet meg for bæsjelukt, men etter en dag tørka jeg folk, dytta inn vaginaprolapser, vaska folk og tok farvel med folk som den største selvfølgelighet. Jeg elsker sykehjem og eldre mennesker, på en ikke-seksuell måte, forklarer han. 
 
Han mener også at sykepleierutdanning er det mest positive han har gjort for seg selv, og klarer derfor ikke å trekke fram noen dårlige minner. Men han kunne bli provosert av studenter som overdrev arbeidsmengden. 

- Dette fikk ofte en dominoeffekt, og så stod plutselig alle og klaga. I denne sammenheng må jeg også nevne uengasjerte lærere. Hvorfor i helvete er de der?

Komikeren mener han ikke var en flittig student - han gjorde og svarte på akkurat det han måtte og det lærerne ønsket. 
 
- Bacheloroppgaven min var et planlagt sammensatt runkemateriale for sensor, sier Lars. 
 
Derimot var han veldig flittig under praksisperioder og i fagene han likte, og som han selv følte var viktige. 
 
- For la oss være ærlig; i alle utdannelser er det myyyyye uviktig, som kun er der for å fylle skolens krav for en bachelorutdanning. Jeg vil si at jeg alltid har vært dyktig til å finne ut hva det er viktig å fokusere på, og hva som er mindre viktig. Dette har jeg også hørt er en viktig del av en god studieteknikk? Og jeg tror jeg faktisk endte på et snitt på enten C eller B. Så noe riktig må jeg ha gjort.
 

LES OGSÅ: Ronny Brede Aase skulket skolen for å lage lokalradio

 

YOSO – You Only Study Once

 


RADIORESEPSJONENS GAMLE SENDETID: Du kan høre Boller og Burritos mandag til torsdag mellom klokken 11:00 og 13:00 på NRK P3.

 

I tillegg til å utdanne seg til sykepleier var Lars landslagsutøver i karate i studietiden. Dermed fikk han litt sponsorpenger som kom godt med. På sommeren jobbet han også på sykehjem.

 Noe av det Lars savner fra studenttilværelsen er miljøet. 
 
- Det å sitte litt sent på skolen på fredager og kjenne fredagsfølelsen sige inn.
 
Noe han ville gjort annerledes om han var student i dag, er at han ville studert et annet sted enn i Oslo. 
 
- Jeg ville oppsøkt et lite sted med godt studentmiljø og først og fremst vært student, dernest privatmenneske. Jeg ville også kastet meg på et semester i utlandet!
 
- Hva fra studietiden har du tatt med deg videre inn i karrieren?
 
- Jeg ser på sykepleierutdannelsen som en videreutdannelse innen oppdragelsesstudiet hvor mamma og pappa var dekaner. Denne videreutdannelsen kommer jeg til å ha med meg uansett hva jeg gjør i livet. Jeg har lært veldig mye av utdannelsen og av jobben. Nå jobber jeg i radio, og humor bygget rundt sykepleieryrket er faktisk grunnen til at jeg gjør det =) 
 
Avslutningsvis har Lars også noen råd til dagens studenter:
 
- Nyt det. Kos dere. YOSO! You only study once. Lær. Møt venner for livet. Fest. Reis. Vær glad.
 
 
Boller og Burritos har rigget seg til med en telefonsvarer hvor de oppfordrer folk til å legge igjen sin mening om programmet. Hvis du vil spare et par tellerskritt, tar vi gjerne i mot din mening i kommentarfeltet under!