Navn: Knut Arild Hareide

Alder: 32

Utdanning: Siviløkonomutdanning ved NHH i Bergen og grunnfag sosiologi ved Universitetet i Bergen

Yrke: Nestleder i KrF og på vei ut i næringslivet

 

 

Knut Arild Hareide om studietiden

 

 

- Hvordan var studietiden?

 

Strålende! Jeg hadde 4 fantastiske år på NHH i tillegg til et år i militæret fra 1992 til 1997. Jeg tok del i det sosiale livet på skolen og ble etter hvert leder for studentforeningen. Jeg var også involvert i NSU (Norsk Studentunion) og Studentparlamentet.

 

 

- Hva gjorde du på fritiden?

 

I tillegg til å være aktiv i de ulike studentorganisasjonene jeg nevnte, var jeg også veldig aktiv i kristne miljøer.

 

 

- Hva er ditt beste minne fra studietiden?

 

Det må være da jeg i 1994 tok i mot alle nye studenter og holdt immatrikuleringstale som leder av studentforeninga. Et annet godt minne er å ha vært involvert i aksjonen vi hadde for å få Victor Norman tilbake på NHH.

 

 

- Og det verste?

 

Mitt verste minne fra studietiden er en eksamen jeg hadde første året på NHH. Faget var Bed.øk. analyse. I mange år hadde det vært tre oppgaver i dette faget til eksamen, men det året jeg gikk opp var det fire. Det fikk ikke jeg med meg, og leverte etter å ha svart på tre. På den tiden var karakterskalaen fra 1 til 9, hvor 1 var best. Jeg fikk faktisk karakteren 6, uten å ha svart på en av delene, men det var veldig ergerlig.


 

 

- Savner du studenttilværelsen?

 

Av og til savner jeg jo fleksibiliteten man har som student, men jeg har fortsatt de aller fleste av mine studievenner rundt meg, så jeg lider absolutt ingen nød.