Navn: Martin Kellerman

Alder: 32

Utdanning: Niårig grunnskole. Hoppet av gymnaset etter to uker, for å jobbe gratis som serietegner.  

Yrke: Tegneserieskaper

 


 

Martin Kellerman om studietiden

 

- Vil du si at du var en flittig student?

 

Nei, jeg begynte å selge serier til aviser allerede i trettenårsalderen, så jeg var ganske uinteressert i alt jeg ikke fikk bruk for som serietegner. Men i engelsk og svensk fikk jeg gode karakterer fordi jeg skrev mange skrekknoveller som lærerene likte godt. Jeg lærte meg ingen grammatikk dog, og kan fortsatt ikke noe av det, bortsett fra verb.

 

- Hva er ditt beste minne fra studietiden?

 

Niende klasse på Grimstaskolen utenfor Stockholm. Vi flyttet mye da jeg var liten, så det tok alltid en stund å "komme inn" i klassen, men det året var veldig morsomt. Jeg var ikke i noen timer, men så frem til å dra på skolen utpå formiddagen.

 

- Og det verste?

 

Da det var svømmeprøve på ungdomsskolen. Jeg lærte meg først å svømme da jeg var 18, så hver gang jeg begynte på en ny skole var svømmehallen min store skrekk. Jeg ville ikke at folk skulle vite at jeg ikke kunne svømme. En av mange unødvendige noier jeg hadde i oppveksten.  


 

- Savner du studentlivet?

 

Nei, ikke et dugg. Om studietiden er den morsomste perioden i ens liv, har en ikke levd rett!

 

- Er det noe du ville gjort annerledes?

 

Ja, jeg skulle ønske jeg studerte mer språk. Det er vanskelig å være disiplinert nok til å lære seg språk når man ikke går på skolen lengre. Det er få ting i livet man har mer nytte av enn språk. De øvrige fagene kan en drite i egentlig, bare man leser bøker og ser på nyhetene slik at man får de allmennkunnskapene man behøver.