Studerte: Matte/data, filosofi (mellomfag) og sosiologi (hovedfag) ved UiO i perioden 1984-1992 (siviltjeneste og reising inkludert). Yrke i dag: Komiker (tekstforfatter/skuespiller).

Harald Eia om studietiden på Blindern

- Hvordan var studietiden?

Jeg var faglig ambisiøs, men syntes opplegget på UiO var slapt. Jeg angrer å at jeg ikke studerte på et skikkelig bra universitet i USA eller noe. Medstudentene mine var litt for opptatt av å ikke være strebete. Barnslig holdning til karakterer og alt for opptatt av å være beskjedne og klage over hvor dårlig man var. Sosialt var det helt greit. Litt for slappe fester. Folk var litt ordentlige og straighte etter min smak. Jeg mener: på et universitet SKAL det røykes litt jointer!


- Hva er den morsomste episoden du husker fra studietiden?

Sex på lesesalen som ble ferska av sinna feminist-lesbisk dame. Hun ble sjenert og fnisete av det. Koselig med en sånn menneskelig reaksjon fra en ideologisk sett hard dame.


Har du noen mindre heldige episoder å fortelle om?

Arrangerte studietur til Paris og var så bakfull at jeg begynte å le og klarte ikke å stoppe da jeg skulle presentere en fransk sosiologiprofessor. Helt jævli.Hva gjorde du på fritiden? 

Var sammen med andre venner. Det var regna som flaut å være aktiv i studentorganisasjoner når man var fra Bærum. Get a life, lissom.


Hva savner du mest og minst fra studietiden?

Savner å kunne lese masse. Savner ikke det rotete, ineffektive opplegget som studietiden er.


- Til slutt; har du noen gode råd til dagens studenter?

Les hardt og mye. Gå virkelig inn for det. Dropp de døve holdningene fra videregående skole at det ikke er om å gjøre gi jernet. Følg lystprinsippet i valg av studier.