MIN STUDIETID

Thomas Henschien

Født: 17. mai 1969

Studerte:
1990-1991: Befalsutdanning, Marinen

1991-1992: Stud-fag, økonomi

1992-1993: Bedrifsøkonom, BI

1993-1996: Bachelor af Arts: Broadcast Journalism, Walter Cronkite School, Arizona State University

Yrke i dag: Redaksjonssjef, TV2 Nyhetskanalen

Thomas Henschien om studietiden

- Hvordan var studietiden?

Studietiden står for meg som en av de mest bekymringsfrie periodene i mitt liv, dog travel og full av aktivititeter. Mye sosialt, mye fest, men knallhard jobbing både med studier og journalistpraksis i TV og nyhetsbyrå.


- Hva er den morsomste episoden du husker fra studietiden?

Jeg kan le av det nå; Blakk som en rotte, ga jeg blod på plasma-senteret i Phoenix to ganger i uken. De betalte meg 20 dollar hver gang - for å få sette en svær nål i armen min i en time. De tappet, filtrerte ut plasmaen, og sendte blodet inn i armen igjen. Mens jeg så på TV. Grei ordning, og en anledning til å treffe samtlige uteliggere og narkomane i en amerikansk storby.


- Har du noen mindre heldige episoder å fortelle om?

Da jeg måtte møte i retten for å ha kjørt for fort på motorsykkel.



- Hva gjorde du på fritiden? 

Fritid og studier gikk mye i ett for meg. Begynte allerede første året mitt som radioreporter for skolens nyhetsbyrå, og fikk praksispoeng på studiet. Derfra gikk det videre til TV-reporter for et studentprodusert et nyhetsmagasin som gikk på PBS (Public Broadcast Service). Den siste delen av studiene, og etter fullført graduation, jobbet jeg som deskreporter og vaktsjef-assistent ved NBC's lokalkontor i Phoenix. Parallelt med de to siste studieårene var jeg leder for ANSA USA West - en travel, sosial tid med mye organisasjonsarbeid.  


- Har du alt du drømte om for 10-20 år siden i dag?

LES OGSÅ: Siv Jensen studerte økonomi på NHH

Ja.


- Til slutt; har du noen gode råd til dagens studenter?

Dersom du vil bli best i det du driver med: følg hjertet, og ikke trendene i jobbmarkedet. Skaff deg praksis i studietiden.
Vær oppmerksom på hva du har talent for, og hva du ikke er så god på. Altfor mange velger feil yrke. Det du har talent og interesse for er det du vil lykkes best med. Arbeidsmarkedet er spesialisert, og konkurransen er hard om å få de beste jobbene. Skal du lykkes må du gjøre riktige valg nå!