– Vil du si at du var en flittig student?

Ja, det vil jeg si! Men ikke fanatisk flittig. Var også veldig sosial gjennom studietiden, og har lært vel så mye ved å være med på revy, studentradio og halvseriøse kollokviegrupper som på lesesalen!

– Hva er ditt beste minne fra studietiden?

De to årene i Volda var flotte! Alle i klassen var utrolig motivert, og vi fikk jobbe praktisk fra dag én. Noen var erfarne mediefolk allerede, andre (som meg) hadde studert og var ferske i faget. De ulike bakgrunnene gjorde at vi hadde masse å lære hverandre. Aldri har jeg jobba så mye med skolen. Og aldri har jeg hatt et så intenst sosialt liv!

– Og det verste?

Store deler av klassen fikk omgangssjuka i innspurten på hjemmeeksamen da jeg gikk på Lillehammer. Jeg har noen kjipe minner med skriving, spying, printing og så litt spying til…

– Hva irriterte deg mest som student?

Folk som tok med seg hele livet inn på lesesalen; matpakke, termos, frukt, håndkrem, syv ulike farga tusjer, vann, post-it lapper, oppslagsverk…noen styra så fælt at de knapt nok kan ha fått lest noe særlig.


- Savner du studentlivet?

JA! Det gode samholdet og følelsen av å hele tiden suge til seg ny kunnskap skulle jeg gjerne hatt mer av. 

– Er det noe du ville gjort annerledes?

Stolt mer på meg selv. Rundt eksamner og innleveringer var jeg alltid bekymret for at det var så mange som leste og pugga mer enn meg, eller som valgte andre løsninger på oppgavene. Men så gikk det jo alltid bra likevel.

– Hva har du tatt med deg videre fra studietiden?

Masse gode venner! Blant mine nærmeste venner i dag, er folk jeg studerte med for over ti år siden.