(StudentTorget.no):

Den suksessrike Bergensgruppen Datarock er et resultat av studietiden. I løpet av 12 år har de turnert i inn- og utland og holdt over 1000 konserter. De er ofte innom de forskjellige studenthusene i landet når de er ute på turné, og bandet greier fint å identifisere seg med studentpublikummet. 

- Vi startet gruppen i år 2000, da var det flere folk involvert enn det er nå. Når vi er ute og turnerer for studenter, tror vi fortsatt at vi er like gamle som dem. Vi får ikke helt med oss at tiden går, forteller Fredrik Saroea til StudentTorget.

Bortsett fra at han har fått barn, mener musikeren at han ikke har forandret seg mye siden han var student.   

- Alle vi i Datarock lever så likt med studietiden vi kan fremdeles. Det høres kanskje patetisk ut, men det handler rett og slett om å nyte tiden, sier han.

 FREDRIK SAROEA:

Alder: 35

Utdannelse: Kunsthistorie grunnfag

Yrke: Vokalist i Datarock

 

 

 

Rakk ikke å bli ferdig med hovedfaget

Gruppen planla at 2012 skulle bli et rolig år med få konserter. De blir å finne på en håndfull scener i både Norge og Europa i løpet av sommeren, mens hovedbeskjeftigelsen er å gi ut plater for andre grupper på plateselskapet Young Aspiring Professionals. Saroea hadde kanskje ønsket at han hadde tatt en liten pause fra musikken mens han studerte, slik at han kunne skilte med et hovedfag.


- Jeg er litt irritert for at jeg ikke fikk gjort ferdig hovedfaget. Jeg tenkte vel at jeg kunne gjøre det senere, men nå som jeg har fått barn blir det enda vanskeligere, forteller han.

- Hvilken type student vil du si at du var?

Jeg var i hvert fall ikke en flittig student. I starten greide jeg å ligge foran, men så skjedde Datarock. Da vi spilte inn debutalbumet husker jeg at jeg satt og trommet i det ene øyeblikket, og i det andre var det rett bort til mac-en for å søke om å få fortsette på studiet, siden jeg ikke hadde noen registrerte studiepoeng, fortetter han. 

 

- Jobb frivillig

Vokalistens beste minne fra studietiden foruten å stifte Datarock, var da sommeren kom til Bergen.

- Da sommeren kom og alle stresset med å lese, men isteden satt i parkene i Bergen er gode minner. Du vet når du bare ligger på gresset med kompiser, er fri og frank og sola skinner.

- Har du noen tips til nye studenter?

- Involver deg i frivillig arbeid. Jeg hjalp blant annet til med dekorasjonene på Klubbkjelleren. På den måten ble jeg kjent med mange andre og det dannet seg et fellesskap. Det er sånn kule miljø starter opp. Studiene må man nødvendigvis ikke bruke så mye tid på, du trenger nødvendigvis ikke drikke deg ihjel. Så må du sørge for at du får de studiepoengene du skal ha.

LES OGSÅ: Askil Holm brukte studielånet på musikkarrieren