(StudentTorget.no):

Hilde Mesics Kleven (24) er en av de nominerte til prisen «Årets bilde». Prisen blir delt ut under  fotofestivalen Dok 12 som går av stabelen 22.-25. februar på Litteraturhuset i Oslo. Selve prisutdelingen blir avholdt 22. februar.Til daglig studerer 24-åringen på fotojounalistikkutdanningen ved Høyskolen i Oslo og Akershus i tillegg til at hun jobber som frilansfotograf for ulike medier. 

Hun er veldig fornøyd med å bli nominert, og tror dette også kan bety noe positivt for henne i fremtiden. 

- Det er vel en slags bekreftelse på at jeg kanskje er på vei et sted, at jeg har tatt noen steg i riktig retning. Det hjelper såklart litt på selvtillitten, sier hun. 

Hun vet foreløpig ikke hvilket bilde som kan sikre henne en pris. 

- Jeg aner ikke hvilket bilde som er nominert, kanskje er det ikke et bilde en gang, for jeg har også sendt inn et bidrag til multimedia/video-klassen. Ingen får vite hva de er nominert med før utdelingen, men alle som er nominert har fått enten 1, 2 eller 3-plass i en kategori, forteller 24-åringen.


 

 

Ville lære om historiefortelling 

Akkurat nå befinner hun seg langt fra Norges kalde vintervær, nemlig i India hvor hun er på er på reportasjetur, men 24-åringen har likevel fått med seg de gode nyhetene. 

- Hvor mye tid i uken vil du anslå at du bruker på skolen? 

UKAS STUDENT: 

Navn: Hilde Mesics Kleven
Alder: 24
Studerer: Bachelor i fotojournalistikk. I tillegg er hun frilansjournalist for ulike medium.
Studiested: Høyskolen i Oslo og Akershus

Aktuell: Nominert til prisen «Årets bilde». Vinneren blir kåret der fotofestivalen Dok 12, som blir arrangert 22.-25. februar 2012 på Litteraturhuset i Oslo. Selve kåringen finner sted 22. februar klokken 14.00. 

-  Det varierer fra uke til uke og fra semester til semester. Nå er jeg i India og jobber med et reportasjeprosjekt, og har derfor ikke vært på skolen på to uker. Men jeg gjør jo allikevel «skolearbeid».

- Hvorfor bestemte du deg for å starte på fotojournalistutdanningen? 

- Fordi jeg ville lære mer om historiefortelling og å skrive bildetekster. Også hadde jeg hørt veldig mye bra om skolen.


 

- Ser bilder jeg ville laget

Som fotojournalistikkstudent bruker hun naturlig nok bruker hun mye tid på å ta bilder. Og 24-åringen forteller at det handler om mer enn å «trykke på knappen».

- Jeg har som mål å fotografere hver eneste dag, selv om jeg ikke alltid klarer det. Å fotografere handler jo heller ikke bare om å trykke på knappen. Hvis jeg en dag ikke har med meg et kamera i sekken så går jeg rundt og ser bilder jeg ville laget hele tiden uansett.

Til sommeren er hun ferdig utdannet, og hun har en klar drøm om hva hun ønsker å jobbe med når hun er ferdig på skolebenken. 

- Akkurat nå drømmer jeg om å kunne gjøre lengre dokumentariske prosjekter på heltid og samtidig ha et liv ved siden av med tid til venner og familie. Og økonomisk trygghet. Jeg vet ikke om det går an, legger hun til. 

- Hva er det beste med å studere?

Fleksibiliteten. Og friheten til å legge fokuset der jeg vil, samtidig er det noen som sparker meg bak. Jeg kan drite meg ut uten at det er verdens undergang selv om det ofte kan føles sånn allikevel .Det er trygt. 


 

Foto- og dokumentarkollokvie

Det økonomiske aspektet ved å være student er det verste med tilværelsen mener hun. 

- Det må være studielånet som tynger på skuldrene.

-Hvilket utested pleier du å besøke når du er på byen?

Jeg husker ikke sist jeg var på byen. Så lenge jeg er sammen med gode venner spiller stedet liten rolle.

De Hilde gjerne skulle hatt med i kollokviegruppa si er alle mennesker som jobber innenfor foto- og filmsjangeren, hun nevner henholdsvis en amerikansk fotograf, en norsk dokumentarfilmskaper og en svensk fotograf er blant de Hilde gjerne ville hatt i sin kollokviegruppe om hun kunne valgt helt selv. 

- Kanskje Sally Mann, Margreth Olin og Anders Petersen, sier hun.

- Hvilken sang beskriver livssituasjonen din akkurat nå.

Siri Nilsen - Herregud