(StudentTorget.no):

Navn: Ivar Hesmyr Falander

Alder: 26
Studerer: Faglærer i kunst og håndtverk.
Studiested: Høgskolen i Oslo og Akershus
Aktuell: Deltager i The Amazing Race Norge.


Amazing Race er et kappløp hvor deltakerne drar verden rundt. Lagene består av vennepar, ektepar, kjærester eller søsken kjemper om å komme først til mål hvor en pengepremie venter på de heldige vinnerne. 

Ivar Hesmyr Falander deltar sammen med sin tvillingbror, Frank.
Hvorfor valgte du å melde deg på Amazing Race?


TVILLING-DELTAKERE: Ivar Hesmyr Falander og Frank Hesmyr Falander kjemper om å vinne den norske utgaven av The Amazing Race.

- Jeg valgte ikke å melde meg på Amazing Race. Broren min meldte oss på, og vips dagen etter var vi innkalt til intervju.

 

Hva var de største utfordringen med å delta på Amzing Race?
 
- Det å prestere 100 prosent hele tiden, man stresser mye og det er fort gjort å gjøre noe galt, dette var en utfordring av og til. Man blir jo testet i mange krevende, vanskelige og ekle oppgaver som jeg syns av og til var en stor utfordring for meg.
 
 
Hva har deltakelsen i Amazing Race gitt deg som du tar med videre i livet?
 
- Deltakelsen har gitt meg gode venner, en erfaring om det å samarbeide på en helt annen måte en det vi er vant til, jeg har kommet enda nærmere min tvillingbror Frank. Vi er ganske nære fra før av, men under racet var vi en stor støtte for hverandre som gjorde oss sterkere og mer nærme hverandre.
 
Frank er en fantastisk person som jeg er så glad i, og dette forsterket det mye! men det var jo mye fra før av også. hehe. Jeg vil også si jeg har blitt sterkere og mer uredd. 
 
 
Hvilke utfordringer møtte du på når deg gjelder studenttilværelsen og være delta på Amazing Race?
 
- Jeg gikk glipp av en del undervisning noe som gjorde til at jeg måtte ta dobbelt opp når jeg kom hjem fra racet, dette gjorde min studenttilværelse noe stresset, men jeg følte jeg klarte det ganske bra, og jeg fikk bra tilbakemelding fra lærere om at jeg skulle dra på Amazing Race. For meg var ikke dette et vanskelig valg, jeg skulle være med på Amazing Race uannsett hva! Dette er «once in a life time»-opplevelse.
 
 
Hvilken nytte tror du at du får av deltakelsen i fremtiden?
 
- Har ikke tenkt så mye på dette, men jeg føler meg jo mer sterkere og selvsikker etter denne opplevelsen og det kommer jeg nok til å ta med meg videre i livet. 
 
 
Hva er det beste med å studere?
 
- Alle de studentene jeg er rundt som liker det samme som meg, og være kreativ sammen med disse. Studentpriser på mye som gjør det billigere, billig øl.
 
 
Hva er det verste med å studere?
 
- Lange timer med nesen gravd ned i forskjellige bøker, da blir man fort lei. Ellers er det ikke så ille å studere syns jeg, kanskje ventingen før man får vite hva slags karakterer man har fått!
 
 
Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?
 
- Jeg bor på Grünerløkka i Oslo og er veldig glad i å dra ut på «Løkka», for eksempel Ryes. Ellers er jeg veldig glad i hjemmefester og selskap hjemme i leiligheten, liker å be inn folk til latter, mat, spill og dans!
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
- Dette var vanskelig, er mange jeg skulle gjerne hatt med.
 
Nr 1: Egon Schiele en kjent kunstner som jeg liker veldig godt, han hadde det vært veldig interessant og hatt med i gruppen.
Nr 2: Picasso hadde jo også vært kult å hatt med. 
Nr 3: Og til slutt hadde jeg nok valgt min gode venninne Lone som alltid får meg i godt humør. 
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå. 
 
– What a wonderful world av Louis Armstrong. Dette er en klassisk godlåt som passer bra til meg akkurat nå.