(StudentTorget.no):

Kyrre Lien (21) studerer ved fotojournalistikklinja ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå hylles han av Google, og er av de ti finalistene i fotokonkurransen Google Photography Prize. Konkurransen er stor, hvor 20.000 studenter fra 146 land har sendt inn bidrag. Til tross for sin unge alderen er han allerede blitt en erfaren fotograf.  

- Jeg har siden jeg var 16 år gammel jobbet som frilansfotograf for blant andre Scanpix og VG. Dette har jeg gjort samtidig som jeg har studert på videregående og senere på høgskolen, sier han. 

Vinneren kåres på tirsdag og alle finalistene får stille ut bildene sine ut bildene sine på galleriet Saatchi i London.  

Leser du Dagbladet eller VG har du garantert sett bilder som Lien har tatt. Han har også sin egen side i VG Helg hvor han presenterer et bilde han har tatt i forbindelse med dokumentarserien «Hverdagsmennesker».  Tidligere denne uka fortalte han til Dagbladet at han startet karrieren med sykkel, kamera og politiradio. Skjedde det noe spennende dro han dit for å ta bilder, og deretter solgte han dem til avisene. 


 FAKTA: 

Navn: Kyrre Lien

Alder: 21

Studerer: Fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Aktuell: Er en av ti finalister som ble plukket ut til fotokonkurransen Google Photography Prize.

 

 

- Utrolig stas

- Hvilken nytte tror du at du får i fremtiden av å være med i denne konkurransen? 

- Jeg tror nok ikke jeg vil få så utrolig stor nytte av å være en av finalistene. Men det er en stor anerkjennelse å få og er naturligvis utrolig stas siden det er så mange som har deltatt.

Det er slett ikke første gang fotojournalistikkstudenten deltar i en konkurranse. Til sammen har han vunnet tre prisen i den norske konkurransen Årets bilde. En i år, og to i fjor. 

Lien jobber mye ved siden av studiene, men forteller at det går fint siden skolen er fleksibel når det kommer til å ha relevant jobb mens man studerer. 

- Fotojournalsitikk-linjen på høgskolen er heldigvis ganske fleksibel så det har gjort at jeg har kunnet jobbe mye ved siden av studiene. Utfordringen er jo helt klart at det er endel som er obligatorisk å delta på på høgskolen. Da blir det vanskelig å være alt for mye borte.


 

FINALISTBILDET: Dette bildet førte til at Lien ble plukket ut som finalist i Google Photography prize. 

 

 

- Har lært mest av medstudentene

Han forteller at medstudentene har betydd mye for fotokarrieren hans. 

- Det beste med å studere mener jeg er det fellesskapet som utdanningen gir. Vi er en liten linje med ti studenter i mitt kull. Da kommer vi tett innpå hverandre og det er lett å finne gode sparringspartnere. Det er nok de andre studentene i klassen jeg har lært mest av i løpet av de tre årene på studiet. Det er utrolig nyttig å få andres innspill og tanker rundt prosjekter og bilder en har tatt. 

- Hva er det verste med å studere?

De dagene du har jobbet til sent på natt dagen før og du må karre deg opp av sengen for å rekke første time. Og den elendige kaffen i kantina på skolen. 

 

LES OGSÅ: Ivar er deltaker i Amazing Race