(StudentTorget.no):

Navn: Petter Samuelsen
Alder: 22 år
Studerer: Digital media ved Hyper Island i Stockholm

Aktuell: Har utviklet en iPhone-app for bysykler som blant annet viser hvor det nærmeste stativet er ut i fra hvor du befinner deg og hvor mange ledige det er ved hvert stativ. 
 

Hvordan kom du på ideen til å lage en bysykkel-app? 

Det begynte da jeg studerte ved Westerdals School of Communication i Oslo og brukte bysyklene til og fra skolen siden det var det raskeste alternativet. Problemet mitt var at jeg ikke visste hvor de forskjellige bysykkelstativene i Oslo befant seg og det var ofte det ikke var noen ledige sykler i nærheten. Jeg skjønte at dette er informasjon som jeg må ha tilgjengelig til enhver tid. Som en løsning på problemet bestemte jeg meg for å lage en app for bysyklene i Oslo.

 

 


BYSYKKEL-APP: Slik ser bysykkel-appen ut. Du får blant annet oversikt over hvor i byen bysykkelstativene befinner seg og hvor mange ledige sykler som finnes ved hvert stativ. 

Hvordan har prosessen vært fra du fikk ideen til appen ble ferdig utviklet. Hvor mye arbeid ligger bak? 

Det var helt klart designet og utviklingen som tok lengst tid. Jeg begynte med å designe appen og etter tre-fire timer så hadde jeg en god skisse å jobbe ut i fra. Utviklingen tok cirka 50 arbeidstimer til jeg hadde en fungerende versjon. Deretter tok det seks-sju timer med testing, fiksing av bugs og små endringer på designet før den var klar. Det tok én uke for Apple å godkjenne applikasjonen og den tiden brukte jeg på å designe og utvikle nettsiden til appen (www.bysykkelapp.no).


Heldigvis har jeg snille venner som hjalp meg med å spre ordet via sosiale medier og innen én uke så lå den blant topp 25 mest populære apps i AppStore og da begynte ballen og rulle av seg selv.

 

Hvilke utfordringer har det å kombinere studiehverdagen med å utvikle denne appen? 

Det ble selvfølgelig mange lange dager siden jeg utviklet appen om kvelden ved siden av studiene, men det var ikke noe stort problem. Jeg synes det var veldig spennende og ikke minst lærerikt. Fordelen med å studere er at jeg hele tiden er i et kreativt miljø så jeg enkelt kan få tilbakemeldinger fra medstudenter.

 

Hvilken nytte tror du at du får i fremtiden av at du har utviklet denne bysykkel-appen?

Siden smarttelefon og nettbrett-markedet vokser svært fort så kommer apps til å bli mer og mer ettertraktet. Jeg har allerede fått merke den store etterspørselen etter apputviklere i form av oppdrag og jobbtilbud.

 

Hva ønsker du å jobbe med i fremtiden? 

Jeg er fremdeles usikker på hva jeg ønsker å jobbe med, men jeg vil jobbe som entrepenør, starte digitale tjenester som forenkler hverdagen til forbrukeren og utvikle løsninger som gjør avstanden mellom den digitale og analoge verdenen mindre.


 

Hva er det beste med å studere?

Det beste med å studere er at man har frihet til feile uten at det får store konsekvenser. I tillegg er man del av et studiemiljø sammen med andre som har felles interesser og lik tankegang som en selv. Og å kunne spise pizza fire ganger i uken uten å få dårlig samvittighet.

OSLO BYSYKKEL-APP
  • Bysykkel er et tilbud du finner i større byer, blant annet i Oslo, Trondheim og Drammen. Du registrerer deg som bruker, og får et kort i posten som du må bruke for å hente ut sykkelen fra stativet. Abonnentet koster 90 kroner for 2012 og varer i ett år.
     
  • Ved å laste ned bysykkel-appen (kun tilgjengelig for Oslo bysykkel) vil du få opp et kart hvor grønne nåler viser hvor det er ledige sykler hen, og røde nåler viser det er tomme sykkelstativ. 
     
  • Du har også muligheten til å legge til favorittstativ, for eksempel stativene du bruker mest. I tillegg får du opp avstanden til sykkelstativene.
     
  • Appen finnes i Appstore og koster 14 kroner.  

 

Hva er det verste med å studere?

Jeg synes det er veldig gøy å studere, men det må nok være lange dager, mye arbeid, lite søvn og lite penger. Det er en del man ikke får like mye tid til, som for eksempel å trene og være sammen med venner.

 

Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Jeg drar med vennene mine der det er hyggelige og morsomme mennesker. 

 

Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Steve Jobs har nok svarene på mange av spørsmålene rundt entrepenørskap som jeg lurer på. Han treneren til Rockey (Mickey) fordi han hadde sørget for at jeg lærer det jeg skal. Michael Jackson fordi musikken hans er så ufattelig bra!


 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå. 

FM Attack - Dreamer synes jeg passer ganske bra.

 

LES OGSÅ: Ivar er deltaker i Amazing Race