(StudentTorget.no):

Navn: Kristin Varegg Eide
Alder: 24 år
Studerer: Spilldesign ved Noroff

Aktuell: I forbindelse med Noroffs årlige avslutning på skoleåret - Diamond Awards ble Kristin kåret til «Årets ildsjel».

 

Hva tenkte du da du hørte at du hadde vunnet Ildsjel-prisen? 

- Jeg tenkte først veldig lite. Jeg må være ærlig og si at jeg hadde en liten «black out» mens jeg vaklet ned til scenen i altfor høye hæler. Diamond Awards og Noroff Studentforening er to hjertebarn jeg har jobbet lenge og iherdig med. Det å kunne høste lovord og positive tilbakemeldinger var en helt fantastisk følelse.
Ellers tenkte jeg at jeg hadde mange å takke. Og jeg tror jeg fikk med de aller fleste i talen min. Skulle ikke forundre meg om det var kveldens lengste takketale.
 
 
Hva betyr det for deg å vinne en slik pris? 

 

ÅRETS ILDSJEL: Kristin Varegg Eide studerer spilldesign ved Noroff og involverer seg i studentsaker. Det førte til at hun fikk prisen «Årets ildsjel» ved skoleslutt.

 

- Det betyr både veldig mye og veldig lite. Jeg vil ikke at min følelse av prestasjon og suksess skal ligge i hva andre legger merke til at jeg gjør. Jeg setter større pris på tilbakemeldingene fra mennesker jeg er glad i og stoler på. For eksempel; det er ikke ofte mamma forteller meg at hun er stolt av meg - men de få gangene hun gjør det går det virkelig innover meg, og arbeidet føles vel verdt det.

På den andre siden er det gøy å få sjansen til og ta imot en pris, en manifestasjon av en jobb du har gjort grundig. Ikke minst setter jeg pris på muligheten til å dele æren med alle de som har vært involvert i mitt arbeid. Det er jo ikke slik at jeg bærer lasset alene. Jeg har gode venner, støttende familie, en fantastisk kjæreste - jeg er fryktelig heldig som har så mye. Og derfor har jeg mye å gi videre.


 

Hva tror du er grunnen til at du vant? 

- Jeg liker å tro at grunnen til at jeg ble ildsjel i år er at jeg ikke klarer å la være å involvere meg i ting. Jeg sier alltid hva jeg mener, og jeg mener det jeg sier. Jeg tar veldig lett på meg oppgaver - kanskje litt lett noen ganger. Noen har vært bekymret for at jeg ikke klarer å si nei - og det er jo veldig hyggelig. Men jeg må nesten bare få understreke det at jeg er veldig flink til å si nei dersom det er noe som ikke interesserer meg. Det jeg blander meg inn i er, i mine øyne, kjempegøy.

Derfor har jeg endt opp med å ha «en finger i hver pai» på Noroff, om jeg kan si det slik. Jeg er til stede, jobber hardt, gjør det meste ut av skoleåret og koser vettet av meg mens jeg gjør det.

Pappa har alltid pleid å si at studietiden er den beste tiden i livet. Men også at livet er hva du gjør det til - og det tror jeg han har rett i.

 

Hvorfor valgte du å studere spilldesign? 

- Jeg kommer fra en «realfagsfamilie» om jeg kan kalle det det. Og har alltid følt at jeg må være fornuftig i valg av studier og fremtidig jobb. Jeg hadde egentlig søkt på veterinærstudier, men i siste liten tok jeg et oppgjør med meg selv. Jeg har alltid vært kreativt anlagt, og realfag har aldri vært gøy. Spill har vært en hobby som har lært meg mye om både design, menneskelig psyke, samarbeid, ledelse og ikke minst engelsk. Jeg tok en U-sving helt på magefølelsen, og søkte på 3D-spilldesign hos Noroff i Oslo, ble bedt på intervju og tenkte… «Jaja, kan vel ikke skade å ta en liten tur...». Jeg ble frelst. Alle studentene jeg snakket med var så utrolig fornøyde. Dette var den rette veien for meg, og jeg takket ja til studieplassen samme dag. Har ikke angret siden.


 

LES OGSÅ: Anne Stine er årets beste logistikk-student

 

Hva er drømmejobben din – hva vil du aller helst jobbe med når du er ferdig med å studere? 

- Jeg er av typen som drømmer om ha noe eget. Jeg kan være ansatt over perioder for å høste erfaringer, men essensielt vil jeg ikke være fornøyd før jeg har mitt eget spillselskap oppe og går. Jeg streber mot en stabil økonomisk tilværelse - og det er ikke alltid lett å tjene godt på kreativt arbeid, men jeg har en bakgrunn i det administrative, så konseptet om å drive eget virker ikke som noe urealistisk for meg. Ikke minst har jeg en iherdig arbeidsmoral som går ut på at jeg skal få til det jeg vil. Denne staheten, sammen med bred støtte fra både familie og venner, gjør at jeg uten tvil tror jeg vil få til det jeg vil.

 

Hva er det beste med å studere? 

- Det finnes så mange forskjellige ting som er best. Kunnskapsmessig er det utrolig å tilegne meg kunnskap raskt. Jeg kan ting jeg ikke drømte om å kunne for ett år siden - og det slutter aldri. Fellesskapet er også ikke å forakte. Vi er der for hverandre, og vi lærer av hverandre.


Det faktum at vi kan bruke hver time i døgnet på å dyrke våre interesser er i seg selv en magisk tanke. Også har vi jo torsdagspilsen, mandagspilsen og nårsomhelstpilsen for å holde moralen oppe i tunge eksamenstider. Studietiden er så absolutt den beste tiden i livet.

 

Hva er det verste? 

Økonomien er ganske vond og svelge i ny og ne. Priser på kollektivtransport, mat og leie bare skyter i været for hvert halvår som går. Men stipend og lån står helt stille. De fleste av oss jobber ved siden av studiene for å kunne dekke alle utgiftene.

Jeg var med på stiftelsesmøtet til ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter), og en av deres hjertesaker er jo å øke støtten til studentene - så det er jo en trøst.

 

Hvis du kunne velge tre personer (levende eller døde) til din kollokviegruppe, hvem ville du valgt og hvorfor? 

Ron Gilbert og Tim Schafer er en duo jeg gjerne skulle hatt med meg. De har laget udødelige spill med både humor og sjarme. Jeg vokste opp på Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle, etc. Alle disse fantastiske point n' click klassikerne som folk aldri klarer å glemme. Å kunne designe spill som sitter så fast i hjerterota - det er virkelig noe å beundre.  


Siden Ron og Tim er to tøysete guttunger i eldre menns kropper, så må min tredje person være en som tenker konsekvenser, en rasjonell stemme i all denne kreative galskapen. En som kan lede oss i riktig retning så vi klarer å produsere noe i det hele tatt, ikke bare sitte og skrive slapstick manus. Valget blir jo da ganske enkelt. Jeg må ha rektoren ved Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry - Albus Dumbledore

 

LES OGSÅ: Terje har fått praksisplass hos anerkjente CERN

 

Hvilken sang vil du velge som beskriver livssituasjonen din akkurat nå. 

Are We Falling av Living Lars

Elsker melodien. Anbefaler den for alle som opplever lykkerus i sommervarmen. Spesielt hvis du er så heldig å være forelsket - slik som jeg er.