(StudentTorget.no):

Navn: Torbjørn Vereide

Alder: 23

Studerer: Innovasjonsledelse og entreprenørskap på Høgskolen i Ålesund.

Aktuell med: Skriver bacheloroppgave om- og utvikler brettspillet «Norsk Galskap», som forhåpentligvis kommer i butikkhylla til påske.

 

Hvorfor kom du på å lage brettspill?

I barndommen ble det mye brettspill med venner og familie. Vi levde oss inn i en annen verden, og følte virkelig spenningen når terningen ble trillet og spillebrikkene nærmet seg målet.
 
På videregående skole tok jeg og noen venner tak i den gode gamle følelsen, og utviklet et lokalt brettspill som vi gav navnet «Kampen om Nordfjord», og dette skulle vise seg å være en salgssuksess.
 
En pannekake-frokost noen år senere, satt jeg en ambisjon om å lage et brettspill for hele Norge. Navnet ble «Norsk Galskap».

 NORSK GALSKAP: På spillebrettet finner man alt fra Petter Solberg, til Kaptein Sabeltann og Märtha Louises engleskole. 

 
 
Det tok noen år å sette denne drømmen ut i live, men gradvis ble et brettspill utviklet under bussreiser, på studentfest og rundt utallige kaffekopper! Det skjedde faktisk et par ganger at jeg kom hjem igjen fra nachspiel med fantastiske ideer som jeg måtte skrive inn på pc-en før jeg sovnet.
 
 
Hvordan fungerer spillet?
 
I spillets gang må en trekke og gjennomføre kreative utfordringer når terningen trilles til 5 eller 6.
 
Kanskje du må reise deg opp og ta en Joik på 10 sekunder samtidig som at dine medspillere klapper i takt, og kanskje alle må riste som en flyturbulens når terningen ruller på bordet. Du kan trekke deg inn i en «Slow Motion», prate rare dialekter, eller henge fast i medspillere. Ikke minst blir stemningen på topp om du må gjennomføre flere oppgaver på samme tid. I Norsk Galskap får du nemlig muligheten til all galskap! 
 
 
Hvordan har du klart å finansiere prosjektet?
 
Har opparbeidet 100.000 kroner i egenkapital, og tar et lån på 200.000 fra familien min. Siden pengene er i boks, blir neste skritt å sikre en avtale med et forlag for å få «Norsk Galskap» i Norges butikkhyller før påsken!
 
 
Hva er målet ditt med dette, utover det å skrive en god bacheloroppgave?
 
Skape noe minneverdig på egenhånd, og få litt Norsk Galskap i alle landets hjem!
 
 
Hva er det beste med å studere?

 SETTER STEMNINGEN: Torbjørn spiller gjerne «Norsk Galskap» på både vors, fest og nachspiel.

 
 
Sier som William Wallace: «Freeeeeeeedom!!»
 
 
Hva er det verste med å studere?
 
Alle fristelsene som dukker opp under finans-innleveringer!
 
 
Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?
 
Har sansen for trubadurer og allsang på utestedene! Om vi spiller prototypen av «Norsk Galskap» på vors, kan det bli det så mye moro og selvkomponerte «drikke-straffer» at vorspillet både blir til fest og nachspiel!
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
Harald Eia: Utrolig morsom person som klarer å sette intelligente twister på ellers så dagligdags humor. Studiedagene hadde vært geniale, og jeg hadde aldri måtte bekymre meg for å ha en «bad hair-day».
 
Abraham Lincon: Da kunne vi begge sittet med enorme flosshatter og diskutert!
 
Barack Obama: For det første synes jeg at han er veldig inspirerende når det gjelder å tenke store tanker, og for det andre tror jeg at det ville gjort Lincon veldig glad! 
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.
 
«Always Look on the Bright Side of Life – Monty Python»