(StudentTorget.no):

Navn: Leena-Mari Iversen Salin

Alder: 25

Studerer: Master i lærerutdanning for 5-10. klassetrinn ved Universitetet i Tromsø

Aktuell med: Deltaker i Jakten på Kjærligheten på TV2.

 

Hvordan fant du ut at du ville være med på «Jakten på kjærligheten»?
 
Jeg har veldig lyst å flytte fra byen og prøve å bo et annet sted. Bonden jeg skrev brev til virket veldig hyggelig og grei. Det at han bodde på gård likte jeg også. Også så han jo veldig bra ut. Har ikke sett serien tidligere, men følte at dette kanskje var min sjanse til å komme bort fra Tromsø og prøve noe nytt. 
 
 
Hvordan er det å se seg selv på tv?

 BONDEROMANTIKK: Leena-Mari kjemper om hjertet til grisebonden Anders Braut Ueland fra Jæren.

 
Går veldig fint å se seg selv på tv. Litt flaut til tider, men jeg har vært meg selv fra A til Å så skjemmes ikke over noen ting. Men selvfølgelig spennende hver gang å se hvordan de har klipt og satt sammen programmet. De prøver jo tydeligvis å fremstille meg som en fisefin byberte, og det klarer de jo godt etter min mening. Men alt i alt er det bare gøy!
 
 
Hvordan vil det gå med studiene hvis du flytter til en bondegård på Jæren?
 
Da må jeg eventuelt bytte studie ettersom de ikke har det studiet andre steder enn i Tromsø. Da er planen min å ta en master i spesialpedagogikk heller. Og det er veldig greit. Har hørt mye bra om UiS, så det skal nok fungere greit det. Men hvis det blir slik blir jeg nok å ta det som deltidsstudium for å få tid til barnet mitt, trening og gården. Så vi får se hva som skjer!
 
 
Hva er det beste med å studere?
 
Det er absolutt den friheten en har i ukedagene, at en ikke trenger å sitte på skolen eller jobben fra 8-16, men at du kan styre dagene dine litt selv og lese og arbeide når du har tid til det. Veldig gunstig for meg som alenemor hvertfall.
 
Så er det jo veldig sosialt å studere, får en masse nye venner og bekjente som en jobber tett sammen med. Og tanken på at en etter fem år kommer ut med en god utdannelse er også veldig deilig!
 
 
Hva er det verste med å studere?
 
Det er eksamensperiodene når jeg egentlig ikke har tid til noe annet enn å lese. Men så må jeg ta vare på min kjære datter i tillegg. Hver eksamensperiode er en kamp, men kommer alltid godt ut av det likevel!
 
 
Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?
 
Arthur og Flyt er mine favoritter. Før var det Grunder men har vel vokst i fra det. Men Arthur lager nydelige drinker og på Flyt er det så utrolig mange kule mennesker!
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
Da ville jeg valgt professor Tom Tiller, en fantastisk flink mann som har lært meg masse om pedagogikk og oppgaveskriving. Oprah Winfrey som motivator, og hun er nok ikke dum hun heller. Masse kunnskap og tror hun hadde klart å holde motivasjonen min oppe. Og ei god venninne, Tine Strømsnes som er god på å lese og skrive og å holde avtaler!
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.
 
Queen med Don’t stop me now, en herlig motiverende låt som betyr masse for meg.