(StudentTorget.no):

Navn: Anne Marie Hveding

Alder: 27

Studerer: Ernæringsfysiologi ved Bjørknes Høgskole

Aktuell med: Aktiv utøver innen styrkeløft, og leder av Oslo Styrkeløftklubb. 

- Neste store stevne blir NM i Benkpress i mars 2013 i Alta. Skal løfte på julestevnet i OSK om 2 uker, men det er bare kos.

 

Hvordan fant du ut at du ville begynne med styrkeløft?
 
Jeg begynte så vidt å trene en gang i uka på treningsstudio i 2008. Jeg fikk gratis PT-timer som en del av pakken da jeg meldte meg inn i treningsstudioet, men kollapset under 22,5 kg i benkpress, så det ville jeg aldri gjøre igjen! Jeg trente styrke i gruppetimer og etter hvert en gang i uken med PT. 

NÆR MÅLET: Anne Marie løfter 385 kilo sammenlagt i de tre øvelsene knebøy, benkpress og markløft. (Foto: Stian Jensen)

Jeg startet på medisin grunnfag i 2010 der jeg møtte Martin Borgland Rønning, han introduserte meg for styrkeløft. Jeg fant ut at jeg likte idretten veldig godt da det er motiverende å trene målrettet. (Martin ble også kjæresten min kort tid etter.)
 
 
Hva er ambisjonene dine med idretten?
 
400 kg sammenlagt det i de tre øvelsene (knebøy, benkpress og markløft) er første mål, har 385 kg så langt. Jeg ønsker selvsagt å en gang kunne være med på en konkurranse utenfor Norge, det får bli mitt fremtidsmål. Min vektklasse er den med flest jenter i (mellom 63 og 72 kg) i Norge, det er derfor en hard klasse å hevde seg i. 
 
Jeg ønsker å bli sterkere hvert år, bli tøffere på plattingen, bli en god veileder og forbilde for andre slik de sterke damene på landslaget er for meg i dag. 
 
Det aller viktigste er at jeg ønsker å drive med dette resten av livet, jeg må derfor unngå skader og trene smart. Jeg vil bli en skikkelig power-bestemor!
 
 
Hvordan er det å kombinere studier med å være leder for styrkeløftklubben?
 
Det er vanskelig, men det handler selvsagt om prioritering. Det kan være mye mer gøy å styre og stelle for klubben enn å lese til eksamen, blant annet. Jeg gikk de to første årene av bacheloren min på Atlantis Medisinske Høgskole, men tar nå andre året om igjen på Bjørknes Høgskole. Fordi jeg har hatt mye ved siden av studiene har jeg måtte ta det kjedelige valget å gå et år om igjen, men da på Bjørknes. På denne skolen er pensumet oppdelt i 6 eksamener istedenfor 2 i løpet av skoleåret og gjør det lettere for meg, med en nokså hektisk fritid, å fokusere på litt og litt. 
 
Det viktigste er å delegere flere oppgaver til de andre i klubbstyret under eksamensperioder, men det er jo så gøy å få være leder, så det er vanskelig å nedprioritere det!
 
 
Hva er det beste med å studere?
 
Varierte dager! Jeg er ikke en 8-16 person. Jeg liker variasjon, rutinefrie dager og frihet til å legge opp egen aktivitet. Det er ikke lett å trene 5 dager i uken om man er i full jobb, eller jobber turnus. 
 

BENKPRESS: Anne Marie deltok på syd-norsk mesterskap i Bergen denne høsten. (Foto: Frederik Aune Guttormsen)

 

Jeg synes det er veldig gøy å lære, men ikke lese. Jeg liker også å mestre ting, stå på eksamen er ikke en selvfølge når man ikke er lesehest, jeg blir derfor uendelig glad og stolt over en C! Det er ikke alltid slik når man er i arbeid at man føler man blir belønnet med annet enn penger. Det gjør man som student.
 
 
Hva er det verste med å studere?
 
Jeg har aldri helt fri. Det er alltid ett eller annet jeg skulle lest eller burde ha fått med meg. At den tiden man må prestere best er den tiden av året influensa og forkjølelse sesongen er. I tillegg er NM i styrkeløft i begynnelsen av juni hvert år, da er det også eksamen. Det hadde vært greit å være med der uten å være stiv i kroppen etter uker med eksamenslesing. 
 
Å være fattig! Jeg gleder meg til å tjene penger!
 
 
Hvilke utesteder pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?
 
Hm.. jeg er veldig lite på byen. Det blir som regel der vennene mine skal i så fall. 
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
Fastlegen min! Hun er veldig dyktig når det gjelder mat og kropp :)
 
Jonas Gahr Støre – helseminister. Skal kunne mye om helsepolitikk.
 
Christine Henriksen – læreren min, ernæringsfysiolog. Fordi hun er god på å forklare ting så jeg forstår det og hun kan masse!
 
Jeg tror alle disse kunne bidratt mye i mitt studie om ernæringsfysiologi! 
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå
 

”Banana Pancakes” med Jack Johnson. Har vært syk noen dager så det er bare å ligge inne og høre på regnet, spise og bli stelt med.