(StudentTorget.no):

Navn: Karoline Næss

Alder: 25 år

Studerer: MBA - Master of Business Administration ved Høyskolen Kristiania Nettstudier

Aktuell med: Landslagspiller Håndballjentene

 
Når fant du ut at du ville satse på håndball på toppnivå?
 
Jeg husker ikke nøyaktig når det var. Jeg fant fort ut at håndball var viktig når jeg i ung alder med glede prioriterte å bruke tiden min på idretten. Å nå mål jeg hadde satt meg fikk meg til å ønske å nå enda lenger. Gleden av å lykkes fikk meg til å satse for fullt.
 
 
Hvordan er det å kombinere studier med å være toppidrettsutøver?

 

 
Det krever mye planlegging! Og en ganske så strukturert hverdag. Da jeg tok bacheloren min på BI hadde jeg noe som heter toppidrettsstatus. Dette hjalp meg til å kunne bruke mer enn normert tid, og ta eksamner andre steder enn hjemme i Oslo.
 
Under VM i Brasil hjalp de meg så jeg kunne få tatt eksamen der nede, det var utrolig bra! Det kan være tøft å kombinere, men noen ganger er det deilig å koble ut håndballen og bruke hodet på andre ting.
 
 
Hva ønsker du å jobbe med etter studiene?
 
Å, det er så mye! Som mange andre studenter er det mye forskjellig jeg kunne tenke meg, og har egentlig ikke pekt meg ut noe spesielt. Jeg vil ha en aktiv jobb der jeg kan jobbe med forskjellige mennesker hver dag, kanskje innen HR. Drømmejobben kan være så mangt.

 

 
 
Hva er ambisjonene dine med håndballen?
 
Mine første ambisjoner var å bli landslagspiller. Det er utrolig inspirerende og motiverende og spille med flagget på brystet. Jeg drømmer om å spille OL, så får vi se om jeg kan komme meg til Rio i 2016.
 
 
Hva er det beste med å studere?
 
Og kunne styre sin egen hverdag. Vi trener flere ganger om dagen, da er det deilig å kunne unne seg litt ekstra tid til å slappe av mellom lesingen. Man er jo litt bortskjemt som student. Og de fleste som starter å jobbe savner studentlivet :)
 
 
Hva er det verste med å studere?
 
Stressende eksamensperioder! Vi er ofte ute å reiser, og det kan ofte være krevende å få til nok lesing mellom kamper og trening. Under mesterskap har jeg ofte eksamen, og det krever mye energi og flytte fokus frem og tilbake.

 

 
 
Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?
 
Jeg er ikke så ofte på byen, så følger litt strømmen! En bra kveld på byen må inkludere masse kjentfolk, god musikk og perfekte drinker!
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
Barack Obama- Han skulle lært meg hvordan jeg taler til og engasjerer alle mulige mennesker.
 
Steve Jobs- Hjernen. Sammen skulle vi kommet opp med en genial ide!
 
Jamie Oliver- en hver student og spesielt toppidrettsutøver trenger riktig og bra næring! En verdenskjent kokk kunne disket opp i stressende eksamensperioder!
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?
 
Crazy in love- Beyonce